MasterChef tortelloni tarifi: Tortelloni nasıl yapılır?

MasterChef'te bugün yapılan tortelloni merak konusu oldu. Biz de sizler için haberimizde tortelloni tarifine yer verdik. Peki, Tortelloni nasıl yapılır? İşte MasterChef tortelloni tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 00:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef tortelloni tarifi: Tortelloni nasıl yapılır?

MasterChef'te ana kadroya girmeye çalışan yarışmacılar, bu akşam hünerlerini tortelloni tarifinde gösterdi. İzleyiciler tarafından ise bu eşsiz lezzet merak konusu oldu. Peki, Tortelloni nasıl yapılır? İşte MasterChef tortelloni tarifi...

TORTELLONİ TARİFİ

Hamur için:

2 adet yumurta

5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

150 gram kıyma

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Sos için:

3 yemek kaşığı tereyağı

2 adet rendelenmiş domates

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

TORTELONİ NASIL YAPILIR?

Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurta ve eritilmiş tereyağını bu havuza ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce yoğurarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Derin bir tencerede tereyağını eritin, ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Bir sos tenceresine tereyağını alın, rendelediğiniz sarımsağı ekleyip hafifçe soteleyin. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyin ve kıvam alıncaya kadar, yaklaşık 5-12 dakika, karıştırarak pişirin. Sos kıvam alınca ocaktan alın, tuz ve baharatları ekleyip dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Hafif unlanmış bir tezgahta bezeleri açın. Ortalarına hazırladığınız kıymalı harcı koyun ve üzerini yine açtığınız bir başka hamurla kapatın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını sıkıca birleştirin. Tüm hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Tortellinileri kaynar, hafif yağ ve tuz eklenmiş suya atın. Dilediğiniz kıvamda (al dente veya tam pişmiş) pişirin. Piştikten sonra süzüp servis tabağına alın.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.