MasterChef Türkiye Cafe De Paris Soslu Bonfile nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

MasterChef Türkiye yarışmasında bu akşam yapılan Cafe De Paris Soslu Bonfile yemeğinin tarifi merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Bizler de bu muhteşem lezzetin detaylarını sizler için araştırdık. Peki Cafe De Paris Soslu Bonfile nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 00:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye Cafe De Paris Soslu Bonfile nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye’de bu akşam bireysel dokunulmazlık oyunundan yapılan Cafe De Paris Soslu Bonfile yemeği izleyiciler tarafından merak edildi. Sizler için yemeğin tarifini ve malzemelerini araştırdık. Peki Cafe De Paris Soslu Bonfile nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Cafe De Paris Soslu Bonfile için gerekli malzemeler

Dana bonfile (200 g)

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

Sarımsak (1 diş)

Dereotu (6 dal)

Hardal (15 g)

Köri

Kimyon

Zerdeçal

Krema (70 g)

Tereyağı (100 g)

Rokfor peyniri (40 g)

masterchef türkiye

Cafe De Paris Soslu Bonfile nasıl yapılır?

Cafe De Paris Soslu Bonfile için öncelikle bonfilenin üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve önceden ısıttığınız döküm bir tavada mühürlemeye başlayın.

Bonfilenin her tarafını mühürledikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun.

Her yüzünü mühürlediğiniz bonfileyi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Bonfilenizi istenilen kıvama gelmesi için önceden ısıtılmış 200 derece fırına pişmesi için bırakın.

Daha sonra dereotunu, sarımsağı, hardalı ve diğer bütün baharatları bir tencereye koyun. Kremayı da ilave ederek karıştırmaya başlayın ve kaynatın.

Sosunuzun 70 ile 85 derece arasında olduğundan emin olunca ocaktan almanız gerekiyor. Yoksa kesilme ihtimali olabilir.

70-85°C arasına ulaşan sosu ocaktan alın. Aksi takdirde sosta kesilme olabilir. Ardından sosunuzun içine tereyağını ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın. En sondaki aşamada rokfor peynirini sosa de ilave edin. Böylece sosunuz hazır. Bu sırada pişen bonfilenizi ince dilimler halinde kesin. Dilimlediğiniz bonfilenizi servis tabağına alın ve sosu üzerine gezdirerek yemeğinizi sıcak şekilde servis etmeye çalışın. Dilerseniz yanına kibrit şeklinde doğranmış patatesi kızartarak servis edebilirsiniz.

Yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.