MasterChef Türkiye'de muhteşem lezzet: Taş kadayıf tarifi...

Masterchef Türkiye programında bu akşam yapılacak taş kadayıf tarifi merak edildi ve arama motorlarında aratılıyor. Bizler de sizin için muhteşem taş kadayıf tarifini araştırdık. Peki taş kadayıf nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 17:40
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye'de muhteşem lezzet: Taş kadayıf tarifi...

Şahane tatlı taş kadayıf bu akşam Masterchef programında yapılacak. İzleyiciler fragmanı izledikten sonra bu tarifin peşine düştü. Biz de sizler için taş kadayıf tarifini araştırdık. Peki taş kadayıf nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Taş Kadayıf Tatlısı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

Su (2,5 su bardağı)

Şeker (2 su bardağı)

Limon suyu (Çeyrek kadar)

Hamuru için;

Ilık süt (1 su bardağı)

Su (1 su bardağı)

Un (1,5 su bardağı)

Kuru maya (1 tatlı kaşığı)

Şeker (1 tatlı kaşığı)

Tuz (1 çay kaşığının ucu ile)

İç harcı için;

Ceviz (İnce çekilmemiş)

Tarçın

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şerbet yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra çeyrek limonun suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ardından şerbeti soğuması için bir kenara alın. Tatlımızın hamuru için ılık süt, su, kuru maya, şeker, tuz ve unu uygun bir kaseye koyun. Hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın. Hamurun mayalanması için üzerini streç filmle kapatın ve beklemeye bırakın. Daha sonra iyice ısıttığınız teflon tavaya mayalanmış hamurdan bir kepçe dökün. Hamurun sadece alt kısmını pişirin; üstü göz göz olup altı kızardığında tavadan alabilirsiniz.

Pişen hamurları temiz bir bezin üzerine alalım. Hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. Pişirme aşamasında tavanın yeterince ısındığından emin olun, aksi takdirde hamur istediğiniz şekilde pişmeyecektir.

Şimdi iç harcı hazırlayalım. İri doğranmış cevize tarçın ekleyip iyice karıştıralım. Tarçın miktarını zevkinize göre ayarlayabilir veya hiç kullanmayabilirsiniz. Cevizli harcı, hamurların pişmemiş orta kısımlarına bolca yerleştirelim. Ardından hamurları kapatalım. Kenarlarına iyice bastıralım ki açılmasınlar.

Tüm hamurlara bolca iç harç koyup sıkıca kapatalım. Bu tarifin orijinali cevizle yapılır, ancak isterseniz fındık veya fıstık kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Dondurucuda saklamak için bir fermuarlı poşet alalım ve saklamak istediğimiz miktarı içine yerleştirelim. Poşeti kapatıp dondurucuya kaldırın. Bu şekilde tatlıyı servis etmek istediğiniz ana kadar saklayabilirsiniz.

Kızgın yağda kadayıfları önlü arkalı güzelce kızartın. Kadayıfların dış yüzeyi iyice koyulaşana kadar kızartmaya devam edin. Bu yöntemle tatlınız hem çıtır çıtır olacak hem de lezzetli bir hale gelecektir.

Soğuk şerbetinizi uygun bir borcama dökün. Şerbeti ılımaya bıraktıktan sonra buzdolabında soğutun. Tarife göre, şerbetin soğuk, kadayıfların ise sıcak olması gerekiyor.

Kızaran kadayıfları doğrudan soğuk şerbetin içine aktarın ve birkaç dakika bekletin. Ardından, tatlınızı servis tabağına alabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.