MasterChef Türkiye yaratıcılık ürünü şeftali: Şeftali ile yapabileceğiniz iki tarif

Bu akşam MasterChef Türkiye'de ana kadroya girmek için mücadele eden yarışmacılar, 3 farklı şeftali kullanarak yaratıcı yeteneklerini sergilediler. Biz de sizin için şeftali ike yapabileceğiniz iki özel tarifi derledik. İşte şeftali soslu tavuk ve şeftalili tarte tatin tarifi…

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 00:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 01:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef Türkiye yaratıcılık ürünü şeftali: Şeftali ile yapabileceğiniz iki tarif

Bu akşam MasterChef Türkiye'de yedeklerden ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar, ilk turda 3 adet şeftali kullanarak en özgün yemekleri hazırlamaya çalıştılar. Biz de size şeftali ile hazırlayabileceğiniz iki farklı tarifi sunuyoruz. İşte şeftali soslu tavuk ve şeftalili tarte tatin tarifi…

ŞEFTALİ SOSLU TAVUK TARİFİ

Malzemeler:

4 parça tavuk göğsü

2 adet küçük boy şeftali

1/4 su bardağı sirke

1 tutam tuz

1 tutam fesleğen

1 tutam kekik

3,5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam karabiber

1 tutam pul biber

1-2 diş sarımsak

1/2 adet soğan

ŞEFTALİ SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?

Tavuk göğüslerini 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik karışımında yarım saat bekletin. Ardından kızgın tavaya alıp arkalı önlü iyice pişirin. Bir yüzü ortalama 2,5 dakikada pişer, ancak tavuğun kalınlığına göre süre değişebilir. Tavuklar piştikten sonra tavadan çıkarın. Tavaya kalan yağı ekleyip soğan ve sarımsakları kavurun. Şeftalileri ekleyin ve biraz karıştırın. Son olarak balzamik sirkeyi koyun. Tuz, pul biber ve karabiber ilavesi yapın. Sos koyulaşmaya başladığında fesleğeni ekleyin. Tavukları kıvam alan sosla birlikte servis edin.

ŞEFTALİLİ TARTE TATİN TARİFİ

Malzemeler:

1/4 su bardağı un

1/4 su bardağı toz şeker

1/2 çay bardağı soğuk tereyağı

1/4 su bardağı soğuk su

Şeftali karışımı için:

4-5 olgun şeftali

1/2 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı vanilin

ŞEFTALİLİ TARTE TATİN NASIL YAPILIR?

Bir kasede unu ve toz şekeri karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla veya bir hamur kesici ile karıştırarak kumlu bir kıvam elde edin. Soğuk suyu ekleyin ve hamuru bir araya getirin. Hamuru yoğurup top haline getirin, üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Fırını 180°C'ye (350°F) önceden ısıtın. Bir tavada 4 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine toz şekeri ekleyin ve karıştırarak karamelize olana kadar pişirin. Şeker tamamen eriyip karamel rengi aldığında, şeftali dilimlerini ekleyin. Şeftalilerin üzerine limon suyu ve isteğe bağlı olarak vanilini de ekleyin. Şeftalileri karamel sosunda birkaç dakika pişirin, şeftalilerin hafifçe yumuşamasına dikkat edin.

Şeftali karışımını pişirme kabına (tercihen dökme demir tava) eşit şekilde yayın. Dinlendirdiğiniz hamuru açın ve şeftali karışımının üzerine kapatacak şekilde kesin. Hamurun kenarlarını tavanın kenarına doğru katlayın.

Tarte Tatin'i önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika veya hamur altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, 5-10 dakika soğumasını bekleyin. Ardından, dikkatlice bir servis tabağına ters çevirin.

Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.