Somer Şef'in imza tabağı... Kadayıflı karides nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

MasterChef Türkiye yarışmasında eleme gecesi yapılan kadayıflı karides tarifini sizler için hazırladık. Somer Şef'in imza tabağı olan kadayıflı karides nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 23:58
Kaynak: HABER MERKEZİ
Somer Şef'in imza tabağı... Kadayıflı karides nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

MasterChef Türkiye yarışmasında yapılan Somer Şef'in imza tabağı kadayıflı karides tarifi merak edildi ve arama motorlarında aratıldı. Peki kadayıflı karides nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Kadayıflı Karides'in Malzemeleri

Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)

kırmızı kapya biber (2 adet)

Sarımsak (2 diş)

Ceviz (50 gr)

İsot (1 çay kaşığı)

Kimyon (1 çay kaşığı)

Tuz (1 tutam)

Gochujang (1 yemek kaşığı)

Limon suyu (1 yemek kaşığı

Nar ekşisi (1 yemek kaşığı)

Nar tanesi (20 adet)

Jumbo karides (8 adet)

Sadeyağ (1 yemek kaşığı)

Portakal suyu (Yarım)

Portakal kabuğu rendesi (1 çay kaşığı)

Tel kadayıf (100 gr)

Süslemesi için;

Sumak (2 çay kaşığı)

Nar ekşisi için;

Nar (3 adet)

Bal

Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır?

Kadayıflı karides için öncelikle muhammara sosunu yapmaya başlayın. Daha sonra zeytinyağının yarısını kapya biberlerin üzerine sürerek ocakta yüksek ateşte közlemeye başlayın. Biberleri terlemesi için bir kaseye koyup üstlerine streç film kapatın. Sonra biberleri soyarak saplarını ve çekirdeklerinden ayıklayıp iri iri doğrayın. Daha sonra doğranan biberleri sarımsak, ceviz, isot, kimyon, tuz, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi ve geri kalan zeytinyağı ile beraber blendera koyarak 15 saniye taneli olacak şeklilde bir ezme elde edin. Ezmeyi nar tanelerinin yarısıyla karıştırıp fırını önceden açıp 180 derecede ısıtın. Karidesleri kafasından ayırarak kabuklarını da soyun fakat kuyruğunu bırakın. Ardından sadeyağı orta ateşte hafif ısıtmaya başlayın ve portakal kabuğu ile suyunu ilave edin.

Daha sonra bir kaseye koyduğunuz tel kadayıfı sadeyağ karışımı ile yumuşatmaya başlayın ve yumuşadığında ise kadayıfı 1 cm genişliğinde kurdele haline getirmeye başlayın.

Kurdeleyi tüm et boyunca sarın ve katlayın. Sarmasını tek kat halinde ve düzenli bir şekilde yapın.

Karidesleri fırında tel kadayıf altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Daha sonra narın suyunu sıkarak bir tavada bal ile beraber kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı dolusu sosu tabağa yaymaya başlayın. Her sosa iki tane karidesi oturtun fakat kuyrukları yukarı gelecek şekilde olmalı. Üzeri için biraz sumak ve birkaç nar tanesi kullanın.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.