Tadı damağınızda kalacak glutensiz kek tarifleri...

Glutensiz beslenen kişiler için en lezzetli ve sağlıklı kek tariflerini derledik. Peki glutensiz kekler nasıl yapılır ve glutensiz kek tarifleri nelerdir? İşte tatlısından tuzlusuna birbirinden lezzetli kek tarifleri…

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 16:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tadı damağınızda kalacak glutensiz kek tarifleri...

Eğer hem canınız kek istiyor hem de gluten içermemesini istiyorsanız bu haber tam size göre. Sizler için tam ölçülü ve birbirinden lezzetli kek tariflerini derledik. Peki glutensiz kekler nasıl yapılır ve glutensiz kek tarifleri nelerdir? İşte birbirinden lezzetli tam ölçülü glutensiz kek tarifleri…

Glutensiz portakallı cevizli kek

1 çay bardağı süt

1 paket vanilin

2 su bardağı glutensiz un

3 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 kase dövülmüş ceviz

Glutensiz portakallı cevizli kek nasıl yapılır?

Glutensiz portakallı kek için öncelikle şeker ve yumurtayı çırpma kabında iyice çırptıktan sonra üzerine süt, sıvı yağ, vanilya ve unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Kek hamurunun içine portakal kabuğu rendesi ve dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırmayı sürdürüyoruz. Daha sonra tereyağı ile yağlanan kek kalıbına harcı döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 40 ila 45 dakika pişiriyoruz.

Glutensiz sade kek tarifi

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket glutensiz sade kek unu

Glutensiz sade kek nasıl yapılır?

Glutensiz sade kek için öncelikle fırınınızı açın ve 180 derecede ısıtın.

Daha sonra kelepçeli kek kalıbınızı sıvı yağ ile yağlamaya başlayın. Kalıbınız 20 cm’lik olmalı. Ardından yumurta ve toz şekeri çırpma kabında çırpın ve bu işlemi karışım beyazlayana kadar sürdürün.

Karışımın üzerine un ekleyip 1 dakika daha çırparak yağ ve süt ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra harcınızı kalıbınıza döküp üzerini düz olması için düzeltin. Ardından kekinizi fırında 35 ila 40 dakika arası pişirmeye bırakın. Keki çıkarıp soğumaya bırakın daha sonra kalıptan alın. Afiyet olsun kekiniz hazır.

Glutensiz kabaklı tuzlu kek tarifi

Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir,

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz,

1 tane yeşil kabak,

2 yumurta,

1 su bardağı süt,

Yarım su bardağı sıvı yağ,

1 paket kabartma tozu,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 su bardağı mısır unu,

1 su bardağı pirinç unu,

Yarım su bardağı mısır nişastası,

Üzeri için susam.

Glutensiz kabaklı tuzlu kek nasıl yapılır?

Glutensiz kabaklı tuzlu kek tarifi için öncelikle kabağı rendeleyip suyunu güzelce sıkın ve ardından yumurtaları çırpmaya başlayın. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve sütü ekleyin. Unları da az az eklemeye başlayın ve bu sırada çırpmayı sürdürün. Bu işlemi unların yarısını kullanacak şekilde devam ettirin ve ardından kabartma tozu ilave edin. Daha sonra kalan diğer unları da ilave edip karıştırarak kabak, peynir ve cevizi ilave edip karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve harcınızı baton kek kalıbınıza döküp en son üzerine susam serpmeyi unutmayın. En son aşamada önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kekinizi pişirin.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.