Bella Hadid kimdir? Bella Hadid nereli?

Bella Hadid ve Adidas iş birliği ile yapılan bir reklam çekimi, İsrail tarafından linç edildi. Bunun üzerine Bella Hadid, arama motorlarında ismi en sık aratılan kişi haline geldi. Peki Bella Hadid kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 14:50
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bella Hadid kimdir? Bella Hadid nereli?

Geçtiğimiz günlerde Bella Hadid, Adidas’ın reklam yüzü olmuştu. Sosyal medyada paylaşılan bu iş birliğinin ardından İsrail, Adidas’ı linç etti. Adidas ise özür dileyerek yapmış olduğu paylaşımı kaldırdı. Bella Hadid, yaşanan bu olaylar üzerine sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri haline geldi. Peki Bella Hadid kimdir? Bella Hadid nereli? İşte bu soruların yanıtları…

BELLA HADİD KİMDİR?

Isabella Khairiah Hadid, bilinen adıyla Bella Hadid, 9 Ekim 1996'da Washington, DC'de doğmuş ve Santa Barbara, Kaliforniya'da büyümüş Filistin-Hollanda asıllı Amerikalı bir modeldir. Kariyeri boyunca uluslararası Vogue dergisinin kapaklarında 29 kez yer almıştır. 2022 yılında İngiliz Moda Konseyi tarafından "Yılın Modeli" seçilen Bella Hadid, Time dergisi tarafından 2023'te "dünyanın en etkili 100 kişisinden biri" olarak gösterilmiştir.

Modellik kariyerine 16 yaşında başlayan Bella, Ağustos 2014'te IMG Models ile sözleşme imzaladı ve hemen ertesi ay New York Moda Haftası'nda ilk kez podyuma çıktı. 2016 yılında Models.com tarafından "Yılın Modeli" seçildi. 2017 yılında Vogue dergisinin beş farklı uluslararası baskısında (Çin, İspanya, Brezilya, Avustralya ve Arabistan) kapak kızı olarak yer alarak, Hollandalı model Doutzen Kroes'un bir yıl içinde en çok Vogue Eylül kapağı rekorunu kırdı. 2023 yılı itibarıyla "dünyanın en başarılı modellerinden biri" olarak kabul edilen Bella Hadid, hayranları tarafından büyük bir ilgiyle takip edilmektedir.

Bella Hadid, "Müslüman olmaktan gurur duyduğunu" ifade etmişti. Ve bunun yanı sıra 8 Aralık 2017'de, Trump'ın ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı, kız kardeşi Gigi Hadid ile birlikte Londra'daki protestolara katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.