Dilan Polat’ın tahliyesine ret: Reddedilme sebebi ortaya çıktı!

Dilan ve Engin Polat’ın 40 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu davada yeni bir gelişme yaşandı. Dilan Polat’ın tahliye talebinin neden reddedildiği ise gün yüzüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 11:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dilan Polat’ın tahliyesine ret: Reddedilme sebebi ortaya çıktı!

Kara para aklama suçlamasıyla 40 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan Dilan ve Engin Polat'ın da yer aldığı 28 sanıklı davada önemli bir gelişme yaşandı. Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu beş tutuklu sanığın tutukluluk durumunun devamına karar verildi.

Son MASAK raporunun kendileri lehine olduğunu öne süren Polat çiftinin avukatları, tahliye talebinde bulundu. Dosya şu anda İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenmek üzere gönderildi.

EKSİK EVRAK NEDENİYLE REDDEDİLDİ

Mahkeme, dört tutuklu sanığın itirazlarını reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ancak Dilan Polat için durum farklı değerlendirildi. Mahkeme, Dilan Polat’a ilişkin eksik evrak bulunduğunu ve değerlendirmenin ilgili belgeler tamamlandığında yapılacağını belirtti.

Ayrıca, mahkeme tahliye talebinin MASAK raporunda Dilan Polat’a yönelik herhangi bir suç unsuru bulunmadığı ve sağlık problemleri nedeniyle yapıldığını açıkladı.

dilan polat

SUÇ ŞÜPHESİNİ DESTEKLEYEN DELİLLER MEVCUT

Mahkeme, sanık Dilan Polat hakkında kuvvetli suç şüphesini destekleyen somut delillerin mevcut olduğunu ve henüz savunmasının alınmadığını belirtti. Ayrıca, istenen ceza miktarının yüksekliğini dikkate alarak kaçma riskinin bulunduğunu vurguladı. İtirazı reddeden mahkeme, Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.