Ekranların sevilen ismi Safiye Soyman nasıl ünlü oldu? Safiye Soyman kaç yaşında?

Kendine özgü tarzı ve sempatik tavırları ile adından söz ettiren Safiye Soyman kimdir? Keşfedilme hikayesi ve evlilik süreci. Safiye Soyman'ın oğlu var mı? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 12:39
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ekranların sevilen ismi Safiye Soyman nasıl ünlü oldu? Safiye Soyman kaç yaşında?

Sempatik tavırları ve milyonlarca kişinin dinlediği şarkıları ile sevenlerinin gönlünde taht kurmayı başaran Safiye Soyman’ın kişisel hayatı ve kariyerine dair bilgiler merak konusu oluyor. Safiye Soyman nasıl ünlü oldu şeklinde pek çok araştırma yapılırken, Safiye Soyman'ın oğlu var mı sorusu da sıklıkla gündeme getiriliyor. Safiye Soyman eşi, ailesi ve kariyeri hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Safiye Soyman kimdir?

3 Mart 1961 yılında Bolu’da dünyaya gelen Safiye Soyman’ın babası hafızdı. 13 yaşında ailesinin isteğiyle görücü usulü olarak evlendirilen Safiye Soyman, o dönem 24 yaşında olan eşi Ziya Akaröz ile 15 sene boyunca evli kaldı. Evlendiği ilk yıllar herhangi bir problem yaşamayan Safiye Soyman, ilerleyen yıllarda Ziya Akaröz’ün kumara olan düşkünlüğü ile çeşitli sorunlar yaşamaya başladı. Bu sorunlar neticesinde gizli bir şekilde ortaokul sınavlarına hazırlanan ve daktilo kursuna giden Safiye Soyman, ortaokulun ardından lise sınavlarına girerek mezun oldu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İmar İskan Bakanlığı’nda genel müdür sekreteri olarak çalışmaya başladı.

Safiye Soyman nasıl ünlü oldu?

Safiye Sorman, İmar İskan Bakanlığı’nda genel müdür sekreteri olarak çalıştığı süreçte Özer Altın’dan müzik dersleri aldı. Aldığı dersler neticesinde radyo sınavlarına girdi ve bu sınavları da başarıyla geçti. Ankara Devlet Klasik Müziği Korosu’nda 6 sene boyunca çalıştı. Müzik kariyerinin başlangıcı olan bu süreçte ilerledi ve dönemin gazinocular kralı olarak tanınan Fahrettin Altay’dan Maksim Gazinosu’nda şarkı söylemesi için teklif aldı. Burada ilk defa 35 yaşında sahneye çıkan Safiye Soyman, memuriyet hayatını geride bıraktı ve şarkıcı olarak hayatını sürdürmeye başladı. 1999 yılından bu tana iş insanı Faik Öztürk ile birlikte olan Safiye Soyman, bu birlikteliği ile de adından söz ettirmeyi başardı. Ekranlarda çoğu zaman birlikte gördüğümüz Safiye Soyman ve Faik Öztürk ikilisi, sempatik tavırları ile pek çok kişinin yüzünü güldürmeyi başarıyor.

Safiye Soyman'ın oğlu var mı?  

Safiye Soyman’ın 13 yaşında görücü usulü olarak evlendirildiği ve 15 sene evli kaldığı Ziya Akaröz’den Ümran Erler adında bir kızı ve Harun adını verdiği bir oğlu dünyaya geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.