Engin Polat tahliye oldu mu? Engin Polat davasında son durum

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla yargılanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin son durumu kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Engin Polat'ın annesi Şükran Polat, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildiğini duyurdu. 1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şimdi ise Dilan Polat'ın tahliyesinin ardından Engin Polat'ın da tahliye edilip edilmeyeceği merak konusu. Engin Polat'ın cezaevinden çıkıp çıkmadığına dair gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Engin Polat için son durum ne? Engin Polat tahliye oldu mu?

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 14:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Engin Polat tahliye oldu mu? Engin Polat davasında son durum

Dilan Polat'ın tahliyesinin ardından gözler Engin Polat'a çevrildi. Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 24 kişi arasında yer alıyordu. Bu kişilerden sadece Dilan, Engin, Alper Kürşat ve Sezgin Polat'ın tutukluluğu devam ediyordu. Şimdi ise Dilan Polat'ın tahliye edilmesiyle birlikte, Engin Polat'ın da cezaevinden çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. Engin Polat'ın tahliye durumu hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor.

ENGİN POLAT DAVASINDA SON DURUM

Engin Polat ve Dilan Polat hakkında kara para aklama suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın iddianamesinde, çiftin 2017'den bu yana yasa dışı yollardan elde ettikleri parayı lüks araçlar satın alarak akladıkları ve güzellik merkezlerini bu amaçla paravan olarak kullandıkları tespit edildi. Çifte, 3 ayrı suçtan toplam 40 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Dilan Polat, kara para aklama suçundan aklandı ve yalnızca vergi kaçırma suçu ile yargılanmak üzere 19 Ağustos 2024 tarihinde serbest bırakıldı. Dilan Polat’ın tutuksuz yargılanma kararının üzerine oklar Engin Polat’a çevrildi. Engin Polat da tahliye edilecek mi?

dilan polat

ENGİN POLAT TAHLİYE OLDU MU?

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın serbest bırakılmasına karar verildi. Polat, bundan sonra tutuksuz yargılanacak. Kasım 2023'ten bu yana cezaevinde olan Polat için mahkeme, tutuksuz yargılama kararı aldı. Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, son tutukluluk incelemesi sonucunda yaptıkları itirazın kabul edildiğini duyurdu. Mahkeme, Dilan Polat'ın serbest bırakılarak yargı sürecine devam etmesine karar verdi. Bu kararla birlikte Polat, yargılama sürecini dışarıda geçirecek. Engin Polat hakkında ise henüz bir tahliye kararı bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.