Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu dizisi ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Hande Ataizi kimdir?

Kanal D’nin yeni dizisi Taş Kağıt Makas: Hayat Oyunu ile ekrana gelmeye hazırlanan Hande Ataizi kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 15:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu dizisi ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Hande Ataizi kimdir?

Türk sinema ve televizyonunun deneyimli ismi Hande Ataizi kimdir? Oyunculuk kariyerini uzun yıllardır aktif bir şekilde sürdüren ve ses getiren birçok yapımda izleyici karşısına çıkan Hande Ataizi, oldukça geniş bir hayran kitlesinin sahibidir. Hande Ataizi hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Hande Ataizi kimdir?

Hande Ataizi, 2 Eylül 1973 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. Babası mimar Mehmet Ali, annesi ise psikoloji profesörü Nermin Çelen'dir. Selanik ve Kırım kökenlerine sahip bir ailede büyüyen Ataizi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Hande Ataizi kaç yaşında?

1973 yılında dünyaya gelen Hande Ataizi, 50 yaşındadır.

Hande Ataizi nasıl ünlü oldu?

Oyunculuk kariyerine adım attığı 1996 yılında Mum Kokulu Kadınlar filmiyle ün kazanan Hande Ataizi, bu ilk filminde gösterdiği performansla Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu. Ardından, 1998'de yayımlanmaya başlayan Ruhsar dizisiyle ülke çapında tanınırlığını daha da artırdı. Cem Davran ile birlikte pek çok dizi, film ve şov programında yer aldı. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra pek çok televizyon programında da sunuculuk yapmış olan Ataizi, tiyatroda da başarılı performanslar sergiledi. Özel Hayatlar adlı tiyatro oyununda Cihan Ünal ile birlikte sahne aldı. 2011 yılında TNT'de yayımlanan Dest-i İzdivaç programının sunuculuğunu üstlenen Hande Ataizi, daha sonra da 2012 yılında Star TV'de yayımlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. 2015 yılında Jane the Virgin dizisinin uyarlaması olan Hayat Mucizelere Gebe adlı televizyon dizisinde başrol oynadı. 2017 yılında iki adet gündüz kuşağı televizyon programının sunuculuğunu üstlenen Hande Ataizi, 2018 yılında Kutluğ Ataman'ın yönettiği Hilal Feza ve Diğer Gezegenler adlı sinema filminde bir trans bireyi canlandırdı. Film henüz yayınlanmamıştır. Kanal D'de yayımlanan Camdaki Kız adlı dizide Cana Yalçın karakterini canlandıran Hande Ataizi, Bihter filminde Firdevs Yöreoğlu karakteri ile sevenlerinin karşısına çıktı.

Hande Ataizi kaç kere evlendi?

Hande Ataizi, hayatı boyunca iki evlilik yaptı. İlk evliliğini 2004 yılında Fethi Pekin ile gerçekleştiren Ataizi, aynı yıl boşandı. İkinci evliliğini ise 2012 ve 2018 yılları arasında Benjamin Harvey ile yaptı. Çiftin Leon Harvey isminde bir oğulları oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.