Güzelliği ile kendine hayran bırakan Düden Şelalesi nerede? Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir? Düden Şelalesi'ne giriş ücretli mi?

Antalya’nın gözde yerlerinden biri olan Düden Şelalesi nerede, Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar tüm detaylarıyla haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:55
Kaynak: HABER MERKEZİ
Güzelliği ile kendine hayran bırakan Düden Şelalesi nerede? Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir? Düden Şelalesi'ne giriş ücretli mi?

Sıcaktan bunalanların, tatil de denize gitmekten sıkılanların, farklı yerler görmek isteyenlerin uğrak noktası Düden Şelalesi. Dünya harikalarından biri olan bu şelaleye ilgi oldukça yoğun. Turistlerin uğrak noktası olan Düden şelalesine ulaşım nasıl, giriş ücretli mi, içeride neler var merak edilen her şeyi sizin için haberimizde topladık. İşte Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir? Düden Şelalesi'ne giriş ücretli mi? sorularının yanıtları...

Herkesi kendine hayran bırakan Düden şelalesinin özelliği nedir?

Düden şelalesi kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yeryüzüne çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Antalya'ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden (ya da Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Varsak'a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi'dir. Her iki şelale de Akdeniz'e dökülür.

Yukarı Düden Şelalesi'ne aynı zamanda İskender Şelalesi de denilir. MÖ 334-333 yıllarında Pamfilya'yı fetheden Büyük İskender'in bu bölgeden geçerken atlarını sulattığı söylenmektedir. Yukarı Düden Şelalesi'nin bulunduğu alan 1970 - 1972 yılları arasında Devlet Su İşleri tarafından piknik ve mesire yeri haline getirilmiştir.

Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir?

Doğanın yeşil tonlarıyla şelalenin buluştuğu bu muazzam yer Antalya ilinin Kepez ilçesinde yer almaktadır.  Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğal güzellik, kolayca ulaşılabilir bir konumda bulunmaktadır. Peki aracı olmayanlar buraya nasıl ulaşabilir? İşte otobüs bilgileri ve durak bilgileri burada. CV17-KC35A-MK80-MZ78-VML55A-CV17A-35-VF66-MK80A nolu otobüsler ile Düden şelalesine en yakın durakta inip 2-3 dakikalık yürüme mesafesi ile varabilirsiniz.

Düden Şelalesi Saat kaça kadar açık, sabah kaçta giriş yapabiliriz?

Düden şelalesi yaz aylarında sabah 08:00’dan akşam 19.00’a girişlere açıktır. Kış aylarındaysa sabah 08:00’dan akşam 18.00’a girişlere açıktır.

En merak edilen sorulardan biri olan Düden Şelalesine giriş ücreti ne kadar? Müze kart ile şelaleye giriş yapabilir miyiz?

Hayır. Müze kartınız ile şelaleye giriş yapamazsınız. Girişte biletinizi almanız gerekir. Bilet fiyatları öğrenci 10 TL, tam 20 TL, engelli bireylerimiz için ücretsizdir.

Şelaleye giriş yaptık peki burada ne yapabiliriz, içeride neler var işte detaylar…

Piknik yapmak isteyenlerin, doğal yürüyüşler yapanların, maceraperestler veya tırmanış tutkunları için vazgeçilmez bir mekan haline gelmiştir. Şelalenin etrafındaki yeşil alanlar, doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için idealdir. Merkez sıcaklığına göre 10-15 derece daha düşük olan bu eşsiz yerde su sesi eşliğinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Şelalenin arkasında yer alan doğal mağarayı keşfedebilirsiniz. Mağara, şelalenin su akışının oluşturduğu ilginç şekillerle doludur. Doğa fotoğrafçılarının da uğrak noktası olduğu Yukarı Düden Şelalesi, manzara fotoğrafları için mükemmel bir mekandır. Şelalenin görkemli manzarasını ve çevresindeki doğayı fotoğraflayabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.