TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsviçre’de gezilecek yerler

Yeşilin her tonunun ayrı bir ahenkle ziyaretçilerini karşıladığı İsviçre’de gezilecek yerler. Doğanın insanın en güzel buluşma noktalarından biri olan İsviçre’de görülmeden dönülmemesi gereken alanları birlikte inceleyelim.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 05:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İsviçre’de gezilecek yerler

Kartpostalları andıran görüntüleri, köklü mimari yapıları ve müzeleri ile dünyanın dört bir tarafından insanın tatil için tercih ettiği başlıca destinasyonlardan biri olan İsviçre; Batı, Orta ve Güney Avrupa’nın kesişim noktasında konumlanır. Sanatın ve doğanın son derece önemsendiği ülkede gezilecek çok sayıda doğal alan ve müze bulunur. İsviçre’de gezilecek yerler denince akla gelen belli başlı noktaları, haberimizin devamında sizin için derledik.

İsviçre’de gezilecek popüler noktalar

Alp Dağları’nın görsel bir şölen sunduğu yemyeşil ve bir o kadar da tertemiz doğasıyla iç açan İsviçre’de gezilecek popüler noktalara doğru birlikte keyifli bir yolculuğa çıkalım.

bernoldtown_ilkses

Bern Old Town (Eski Şehir)

İsviçre’nin başkenti Bern’de yer alan ve tarihi Orta Çağ’a uzanan merkez bölgedir. Yerleşim alanının üç tarafı Area Nehri ile çevrelenmiştir. 1405 senesinde bölgede büyük bir yangın çıktı. Buna olaydan sonra yerleşim yeri kumtaşı kullanılarak yeniden yapıldı. 18. yüzyıla gelindiğinde ise Old Town’da büyük çaplı bir inşaat başladı ve bu inşaat sonrasında Old Town, Orta Çağ’ın karakteristik yapısını koruyarak bugüne kadar geldi. Bern’in en turistik alanlarından biri olan Old Town, tarihi dokusu ve içerisinde yer alan yapıları ile binlerce insanın ilgi odağı konumundadır.

bernzytglogge_ilkses

Zytglogge Saat Kulesi

1218-1220 yılların arasında inşa edilen Zytlogge Saat Kulesi, Orta Çağ’dan bugüne gelmeyi başarmış son derece önemli bir tarihi eserdir. İsviçre’nin başkenti Bern’de yer alan bu saat kulesi yapıldığı dönemde; saat kulesi, nöbet kulesi, hapishane, sivil anıt ve kentsel yaşam merkezi olarak bölgeye hizmet veren kule, İsviçre’nin Bern isimli şehrinde konumlanmaktadır. Barok ve Gotik tarzın oldukça iyi bir örneği olan Zytglogge, Bern’in en eski anıtı olma özelliğine sahiptir.

einsteinhaus_ilkses

Einsteinhaus

İsviçre, bilime olan katkıları ile adını tüm dünyaya duyuran ve her kesimden insanın saygıyla andığı isimlerden biri olan Albert Einstein’in memleketidir. Einstein’ın 1903 ve 1905 yılları arasında ailesiyle yaşadığı ev, müze haline getirilmiştir. Her yıl dünyanın dört bir tarafından insan tarafından ziyaret ediken Einsteinhaus, Einstein’in görelilik kavramını geliştirdiği yer olması açısından da son derece kıymetlidir.

luganogolu_ilkses

Lugano Gölü

Sahip olduğu doğal güzellikler ile benzersiz manzaralara ev sahipliği yapan İsviçre’de bulunan Lugano Gölü’nün eşsiz güzelliği de adından söz ettirmeyi başarıyor. İsviçre ve İtalya arasında yer alan bir buzul gölü olan Lugano, dağ manzaralı muhteşem bir alanda konumlanıyor. Etrafında çok sayıda restoran ve turistik mekanın da bulunduğu bölge, keyifli vakit geçirmek için ideal bir alan sunuyor.

bahnhofstrasse_ilkses

Bahnhofstrasse

Dünyanın en pahalı caddelerinden biri olarak adından söz ettiren Bahnhofstrasse, İsviçre’nin Zürih kentinde yer alıyor. Dünya çapında bilinen ünlü ve pahalı markaların mağazalarının bulunduğu bu cadde, istasyondan göle kadar uzanıyor. Bahnhofstrasse boyunca yürüyerek Zürih havası solumak ve alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan cadde, Zürih’in en sevilen noktalarından birini oluşturuyor.

paulkleemuzesi_ilkses

Paul Klee Müzesi (Zentrum Paul Klee)

İsviçreli Ressam Paul Klee anısına yaptırılan bir müze olan Paul Klee Müzesi, ünlü Mimar Renzo Piano tarafından inşa edildi. 2005 senesinden bu yana Paul Klee’ye ait eserlerin yer aldığı müzede, Klee’nin çizimleri ve resimleri bulunuyor. Yemyeşil bir alanın içerisinde konumlanan bu müzede 4 bin civarında eserin sergilendiği biliniyor.

iletisimmuzesi_ilkses

İletişim Müzesi

İsviçre’de iletişim teması ile kurulan ve buna uygun olarak tasarlanan tek müze olan İletişim Müzesi’nin tarihi 1907 yılına kadar uzanır. İçerisinde posta ağı, posta pulları, ilk telefonlar, Mors alfabesini çözebilen telgraflar ve vakumlu tiplere kadar eski zamanlarda kullanılan birçok ürün yer alıyor. Hem içeriği hem de görselliği açısından turistlerin dikkatini çeken İletişim Müzesi, başkent Bern’de yer alıyor.

azizbeatusmagarasi_ilkses

Aziz Beatus Mağarası (St. Beatus Caves)

İsviçre’nin başkenti Bern’in sınırları içerisinde yer alan Interlaken’da bulunan Aziz Beatus Mağarası, doğanın eşsiz görünümlerinden birini ziyaretçileri buluşturuyor. Yemyeşil bir ormanın içerisinde geçerek ulaşılan Aziz Beatus Mağarası, yüksekten dökülen şelaleleri ve yürüyüş yolları ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle doğaya ve dağcılığa ilgi duyan kişilerin hayranlıkla şahit olacağı bu eşsiz bölge, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.