İzmir’deki şelaleler: Doğanın kalbinde şehrin gürültüsünden uzak

Ege’nin incisi İzmir, sadece denizi ve tarihiyle değil aynı zamanda şehrin saklı kalmış doğa harikası şelaleleriyle de ön plana çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 16:36
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’deki şelaleler: Doğanın kalbinde şehrin gürültüsünden uzak

Ege'nin incisi İzmir, doğanın kalbinde yer alan muhteşem şelaleleriyle ziyaretçilerine her zaman kapılarını açıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğanın içerisinde sakinliği dinlemek ve ferahlamak isteyenler için, İzmir'in bu gizli kalmış şelaleriyle adeta cennetten bir köşe gibi… Derin vadilerden süzülen suların melodisiyle beraber, yeşilin ve mavinin huzur dolu anına şahit olmak İzmir şelaleleri sayesinde mümkün. Peki, İzmir’deki bu doğa harikası şelaleler nerede bulunuyor? İşte, İzmir’de keşfedilecek şelaleler...

İZMİR’DEKİ ŞELALER

Aşıklar Şelalesi (Nebiler Şelalesi)

Aşıklar Şelalesi (Nebiler Şelalesi)

İzmir'in Dikili ilçesin Nebiler köyünde yer alan Aşıklar Şelalesi, yemyeşil bir doğa ve yaşlı çınar ağaçları arasında yer alır. Özellikle bahar aylarında artan su debisi ile etkileyici bir manzara sunar. Şelaleye ulaşmak için biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor ancak bu yürüyüş, çevresindeki doğal güzelliklerle iç içe olmanın keyfini çıkarmanız için harika bir fırsat.

ece çağlayanı

Ece Çağlayanı

Yine Nebiler bölgesinde yer alan Ece Çağlayanı, Aşıklar Şelalesi'ne yakın bir konumda bulunuyor. Yaz aylarında şelalenin yakınında otururken bile o buz gibi suyun serinliğini hissedebilirsiniz. Ece Çağlayanı, piknik yapmak ve doğa yürüyüşleri yapmak için ideal bir yer.

Su Uçuran Şelalesi

Su Uçuran Şelalesi

Menemen’in Turgutlar Mahallesi’ne yaklaşık 7 kilometre mesafede yer alan Turgutlar Şelalesi, halk arasında 'Su Uçuran Şelalesi' olarak da bilinir. Su Uçuran Şelalesi, 30 metreden dökülen suyu ile oldukça etkileyici bir görüntü sunuyor. Şelalenin çevresinde doğanın tadını çıkararak keyifle piknik yapabilirsiniz.

Beydağ Barajı ve Şelale

Beydağ Barajı ve Şelale

İzmir'in önemli su kaynaklarından biri olan Beydağ Barajı, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Barajın taşmasıyla oluşan şelale, özellikle yağışlı mevsimlerde daha da göz alıcı hale geliyor. Beydağ Barajı çevresinde şehirden uzak bir şekilde kafa dinleyebilir ve yürüyüş yapabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.