Kariye camii nerede, nasıl gidilir? Kariye cami ziyarete açık mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kariye Camii hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Binlerce kişi, Kariye Camii'nin nerede olduğu ve nasıl gidileceği hakkında bilgi almak için arama motorlarına başvuruyor. İşte caminin tarihi, konumu ve ulaşım detaylarına dair bilgiler…

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 11:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kariye camii nerede, nasıl gidilir? Kariye cami ziyarete açık mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kariye Camii'nin Cuma günleri kapalı olacağını açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından, Kariye Camii'nin nerede olduğu ve nasıl gidileceği gibi sorular en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Peki, Kariye camii nerede nasıl gidilir? Kariye cami ziyarete açık mı?  İşte, bu sorulara dair detaylar…

Kariye camii nerede, nasıl gidilir

KARİYE CAMİİ NEREDE?

Kariye Müzesi, İstanbul'un Edirnekapı bölgesinde bulunmaktadır. Ulaşımının kolay olması nedeniyle hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Kariye camii nerede, nasıl gidilir

KARİYE CAMİİ’YE NASIL GİDİLİR?

Anadolu yakasından gelenler için:

Kadıköy'den Eminönü vapuruna binin. Ardından Eminönü otobüs duraklarından 31E, 32, 336E, 36KE, 37E numaralı otobüslerden birine binerek Edirnekapı durağında inin. Buradan Kariye Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından gelenler için:

Beylikdüzü, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler gibi bölgelerden geliyorsanız, herhangi bir Metrobüs istasyonundan metrobüse binerek Edirnekapı durağında inin. Üst geçitten sağ tarafa geçip, 5 dakikalık bir yürüyüşle Kariye Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, bu bölgeden birçok farklı minibüs ve otobüs seferleri de mevcuttur.

Kariye camii nerede, nasıl gidilir

KARİYE CAMİ ZİYARETE AÇIK MI?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Kariye Camii artık sadece cuma günleri ibadet için açık olacak. Diğer günlerde ise, vakit namazlarından 15 dakika önce turistik ziyaretler durdurulacak ve cami ibadet için açık olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.