Kuzey Kore'de gezilecek yerler

Dünyada en çok merak edilen ülkelerden biri de Kuzey Kore. Kuzey Kore’de gezilecek yerleri sizler için derledik. Peki Kuzey Kore’de nerelerde gezilir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 16:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kuzey Kore'de gezilecek yerler

Kuzey Kore’de gezilecek yerler merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Bizler de Kuzey Kore’nin turistik merkezlerini sizler için derledik. İşte gezginlerin ilgiyle okuyacağı Kuzey Kore’de gezilecek yerler listesi…

kuzey kore

Kumsusan Güneş Sarayı

Kumsusan Güneş Sarayı, Kuzey Kore'nin en etkileyici yapılarından biri olarak ülkenin mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. 1976 yılında inşa edilen bu sarayın, Kuzey Kore liderlerinin dinlenme ve ikamet yeri olarak kullanıldığı biliniyor. Günümüzde ise saray, bir anıt müzesi olarak halka açılmış durumda ve burada liderlerin odalarını, kişisel eşyalarını ve mezarlarını görülebilir.

kuzey kore 2

Baekdu Dağı

Kuzey Kore'nin ünlü lideri Kim Jong Il'in doğum yeri olarak bilinen Baekdu Dağı, her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. 1903'ten bu yana pasif bir yanardağ olan Baekdu, dünyanın en derin dağ gölünü barındırmaktadır. Bahar aylarında kolayca ulaşılabilen bu dağ, kış mevsiminde neredeyse erişilemez hale gelir, ancak herkesin ziyaretine açıktır.

kuzey kore 3

USS Pueblo İstihbarat Gemisi

USS Pueblo, Kuzey Kore sularında bulunan ve bugün müzeye dönüştürülmüş bir gemi olup ABD tarafından casusluk amaçlı olarak Kore sularına gönderilen gemi, ele geçirildikten sonra sergilenmeye başlamıştır. Gemi içerisinde yer alan döneme ait ekipmanlar ve bölümler, özellikle ziyaretçiler üzerinde büyük bir etki bırakmaktadır.

kuzey kore 4

Juche Kulesi

Juche felsefesini ve ideolojisini simgeleyen Juche Kulesi, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'ın en önemli simgelerindendir. Taedong Nehri'nin kıyısında bulunan kule, uzaktan bakıldığında göz alıcı bir manzara sunar. Kuzey Kore'nin tarihi ve ilk lideri Kim Il-Sung'a olan bağlılığın bir sembolü olarak inşa edilen Juche Kulesi, ülkenin kültürünü yakından görmek isteyen ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

kuzey kore 5

Büyük Mansudae Anıtı

Büyük Mansudae Anıtı, Lider Kim Il Sung’un 60. doğum günü onuruna inşa edilmiş bir kompleks olarak bilinir. 2012 yılında bu alana, Lider Kim Jong Il’in de heykeli eklenmiştir. Kore halkının liderlerine olan saygılarını ifade etmek için ziyaret ettiği bu anıtsal yapı, ülkenin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir.

kuzey kore 6

Çin-Kore Dostluk Köprüsü

Çin ile Kuzey Kore arasındaki Yalu Nehri üzerine inşa edilen tarihi Çin-Kore Dostluk Köprüsü, her iki ülke için de büyük bir öneme sahiptir. 1937 yılında Kuzey Kore’nin Çin’i işgal amacıyla inşa ettiği bu köprü, daha sonra iki ülke arasındaki barışın bir simgesi olarak Dostluk Köprüsü ismini almıştır.

kuzey kore 7

Kim İl-sung Meydanı

Pyongyang’ın kalbi olarak kabul edilen Kim Il Sung Meydanı, Kuzey Kore’nin büyük askeri geçit törenlerine ev sahipliği yapmaktadır. Meydan, önemli yapılarla çevrilidir ve bu yapılar arasında en çok ilgi görenler Kore Ulusal Sanat Galerisi ile Kore Merkez Tarih Müzesi’dir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.