Mordoğan’da doğayla iç içe ücretsiz plajlar

İzmir’in en gözde yerlerinden biri olan Mordoğan, sessizliği ve doğal güzellikleri ile tanınıyor. Mordoğan’da ücretsiz bir şekilde girilebilecek birçok plaj ve koy bulunuyor. Peki Mordoğan’daki hangi plajlar ücretsiz?

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 12:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mordoğan’da doğayla iç içe ücretsiz plajlar

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı olan Mordoğan, yerli ve yabancılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alan Mordoğan, doğal güzellikleri, temiz denizi ve sakin atmosferi ile tanınıyor. Bölgede birçok bakir koy ve plaj bulunuyor. Bu plajlar ve koylar doğal güzellikleri, ılık suyu ve temizliği ile yoğun ilgi görüyor. Peki Mordoğan’da ücretsiz plajlar nerede ve hangi plajlara ücretsiz girilebiliyor…

KARABURUN’UN EN GENİŞ PLAJI: ARDIÇ PLAJI

Adını ardıç ağaçlarından alan Ardıç plajı, Karaburun yarımadasının en geniş plajı olarak biliniyor. Kumluk bir alanda bulunan plaj, halka açık ve tamamen ücretsiz. Hem ailelerin hem de arkadaş gruplarının keyifli anlar yaşayabileceği bu plaj, Mordoğan Merkez ayrımından sonra Karaburun yönüne doğru devam edildiğinde sağ tarafta kalıyor. Ardıç plajına Karaburun İzmir dolmuşları ile kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

ULAŞIMI KOLAY OLAN: KOCAKUM PLAJI

Mordoğan’da halk plajı olan Kocakum, merkezde yer alıyor. İskele etrafında kumluk bir plaj olan Kocakum, ziyaretçilerine her türlü imkânı sunuyor. Özellikle çarşıya yakın olması nedeniyle birçok kişi tarafından yoğun ilgi görüyor. Halk plajı olması nedeniyle vatandaşlar şemsiyelerden ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor ve plajın içerisinde her türlü imkân bulunuyor.

SEVİMLİ SAHİL KÖYÜ: MORDOĞAN KAYNARPINAR

Sevimli bir sahil köyü olarak tanınan Kaynarpınar, Mordoğan’dan çıktıktan 7 kilometre sonra yolun alt kısmında kalıyor. Yılın her mevsiminde sakin ve sessiz olan bu yerde denize girebilmek için küçük bir plaj bulunuyor. Genellikle günübirlik ziyaret edilen bir yer olan Kaynarpınar taş ev restoranları ile de oldukça dikkat çekiyor. Burada konaklamak isteyenler için yakın çevrede pansiyonlar bulunuyor. Hem sessizliğin tadını çıkarıp hem de deniz keyfini çıkarabilirsiniz.

ADINI FOK BALIKLARINDAN ALAN: AYIBALIĞI KOYU

Ayıbalığı Koyu, İzmir'in Mordoğan mahallesinde yer alan gözde bir plaj. Koy, adını berrak ve mavi sularında yüzdüğü görülen fok balıklarından alıyor. Doğal güzellikleri ve temiz denizi ile bilinen Ayıbalığı Koyu, sakin ve huzurlu bir ortam sunuyor. Koy, doğal yapısını koruyarak ziyaretçilere hem yüzme hem de doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam sağlıyor. Ayrıca, çevresinde yer alan doğal bitki örtüsü ve deniz manzarası, doğa severler için keyifli bir deneyim sunuyor. Ayıbalığı Koyu diğer koylara göre daha ufak bir koy. Ayıbalığı koyunda şezlong kiralanabiliyor. Bunun dışında plajda ücretsiz olarak şemsiyelerden yararlanılabiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.