AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler kimdir?

Mehmet Hilmi Güler hakkındaki bilgilere dair araştırmalar artıyor. Mehmet Hilmi Güler hakkında daha fazla detay ve bilgiye ulaşmak için araştırmalar devam ediyor. Peki, Mehmet Hilmi Güler kimdir? Mehmet Hilmi Güler kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 14:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler kimdir?

31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere Türkiye odaklanırken, AK Parti'de önemli bir dönemeç yaşanıyor. Belediye başkan adaylarının duyurulmasının ardından adayların biyografileri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in hayatı da bu kapsamda mercek altına alınıyor. Mehmet Hilmi Güler kimdir? Mehmet Hilmi Güler nerede doğdu? Mehmet Hilmi Güler'in yaşamı ve kariyeriyle ilgili detaylar haberimizde...

HİLMİ GÜLER KİMDİR?

Mehmet Hilmi Güler, Türk siyasetine, akademisyenliğe ve metalurji malzeme mühendisliğine sahip bir isim olarak bilinir. Ordu'da 15 Temmuz 1949 tarihinde doğan Güler, şu anda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Siyasi kariyerine AK Parti Ordu milletvekili olarak devam eden Güler, 58. Hükümet, 59. Hükümet ve 60. Hükümet dönemlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Ordu'yu TBMM'de 22. ve 23. Dönemde temsil etmiştir.

Eğitim hayatına Ordu'da başlayan Güler, ODTÜ Metalurji Mühendisliği'nden mezun olmuş ve aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlamıştır. ODTÜ ve ADMMA Makina Mühendisliği Bölümlerinde asistanlık ve öğretim görevliliği yapmıştır. Profesyonel kariyerinde Türk Uçak Sanayii (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Erdemir ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza, Başbakanlık Başmüşaviri gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Güler aynı zamanda AK Parti kurucu Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyeliği ve AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Hilmi Güler, 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmuştur. Güler, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce dilini de bilmektedir.

HİLMİ GÜLER KAÇ YAŞINDA?

Hilmi Güler, 2024 yılı itibariyle 75 yaşındadır.

HİLMİ GÜLER HANGİ PARTİDEN BELEDİYE BAŞKANI?

Hilmi Güler, Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.