Positano’ya nasıl gidilir? Positano’da gezilecek yerler, yenilecek yemekler

İtalya’nın ünlü tatil bölgesi Positano’ya nasıl gidilir? Bölgede gezilecek yerler ve yenilecek yemekler. İşte Positano’ya dair merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Positano’ya nasıl gidilir? Positano’da gezilecek yerler, yenilecek yemekler

Akdeniz’in en güzel sularını ve tertemiz havasını ziyaretçileri ile buluşturan Positano, her yıl dünyanın dört bir tarafından turisti ağırlıyor. Gün içerisine gezilecek pek çok alana ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan Positano’da özellikle yaz ayları son derece yoğun geçiyor. İtalya’nın bu sevimli tatil bölgesine dair merak edilen temel detayları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Positano’ya nasıl gidilir?

Amalfi Sahilleri’nde konumlanan Positano sınırları içerisinde bir havalimanı yer almıyor. Türkiye’den Positano’ya havayolu ile ulaşmak için en yakın iniş yapılabilecek yer Napoli’de yer alan Napoli Havalimanı’dır. Buradan ne yazık ki Positano bölgesine toplu taşıma araçları hizmet vermiyor. Bu nedenle Napoli Havalimanı’ndan kalkan özel transfer araçları kullanılarak söz konusu bölgeye ulaşılıyor. Otobüs ile Positano’ya ulaşmak için Sorrento ya da Salerno şehirlerinden kalkış sağlamak gerekiyor. Bir diğer ulaşım yolu da feribot olarak kendini gösteriyor. Napoli’den Positano’ya feribot kullanarak da ulaşılabiliyor. Otobüslere kıyasla daha pahalı, ancak çok daha kısa sürede yolculuk yapılabilen feribotlar da isteğe göre tercih edilebilir.

gezifurorefiyordi_ilkses

Positano’da gezilecek yerler

İtalya’nın dik yamaçlar üzerinde kurulmuş sahil kasabası Positano; rengarenk Akdeniz evleri, masmavi denizi ve çakıl taşlarıyla süslü plajları ile özellikle yaz aylarının çok sevilen uğrak noktalarından biri olmayı başarıyor. Avrupa’nın en romantik bölgelerinden biri olarak adı duyulan Positano’da konaklamak için pek çok otel bulunuyor. İtalyan kültürünün baskın bir şekilde yansıtıldığı bu renkli kasabada, tarihin izlerini yakından görebileceğiniz birçok unsur göze çarpıyor. Positano’ya giden kişilerin görmesi gereken başlıca yerler şu şekilde karşımıza çıkıyor: Santa Maria Assunta Kilisesi, Museo Archeologico Romano (Roma Arkeoloji Müzesi), Spiaggia Grande, Fornillo Plajı, Arienzo Plajı, Via Cristoforo Colombo, Furore Fiyordi, Aziz Meryem Varsayım Kilisesi, San Francesco dei Kilisesi ve Aziz Januarius Kilisesi.

yemekkaridesligozleme_ilkses

Positano’da ne yenir?

Son derece geniş bir yelpazesi olan Positano mutfağı, sahip olduğu lezzetlerle hemen hemen her damak tadından insana hitap etmeyi başarıyor. Sahil kıyısında olmanın bir getirisi olarak deniz mahsullerinin yoğun olarak tüketildiği Positano’da ön plana çıkan başlıca lezzetler şu şekildedir: Karidesli gözleme, kızarmış mozzarella, safranlı soğan çorbası, vongoleli, mürekkep balıklı makarna ve Positano eriştesi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turların uğrak noktası meşhur İtalyan köyleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.