5 hipertansiyon hastasından 1’i ilaçlarını düzenli almıyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Uras, hipertansiyonun ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirterek, hastaların farkındalığının yetersiz olduğunu vurguladı. Türkiye'de hipertansiyonun yaygın olduğunu söyleyen Uras hastaların tedavi almadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2024 08:00
Kaynak: İHA
5 hipertansiyon hastasından 1’i ilaçlarını düzenli almıyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Uras, hipertansiyonun ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirterek, hastaların bu konuda yeterince farkındalığa sahip olmadığını vurguladı. Türkiye'de nüfusun önemli bir kısmının henüz kan basıncını ölçtürmediğine dikkat çeken Uras, hipertansiyon tedavisi alan hastaların bile ilaçlarını düzenli olarak kullanmadığını söyledi.

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Büyük Cami yanında bir stant açıldığını aktaran Uras, bu stantta vatandaşların tansiyonlarının ölçüldüğünü ve uzmanlar tarafından bilgilendirildiğini belirtti.

Hipertansiyonun dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Uras, hastalığın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini, ancak önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu vurguladı. Yapılan çalışmalara göre Türkiye'de hipertansiyonun yaygın olduğunu ve önemli bir kısmının ise tedavi almadığını dile getiren Uras, bu durumun ciddi sağlık risklerine davetiye çıkardığını ifade etti.

Uras, toplumun hipertansiyon konusundaki farkındalığının artırılması gerektiğini belirterek, sağlıklı yaşam tarzı önerilerinde bulundu ve vatandaşları düzenli olarak tansiyon ölçümü yaptırmaya ve ilaçlarını düzenli olarak kullanmaya çağırdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.