Mersin'de Otizm Aile Danışma Merkezi'nde duyu bütünleme terapisi yoğun ilgi görüyor

Mersin'de Otizm Aile Danışma Merkezi'nin sunduğu 'Duyu Bütünleme Terapisi', aileler tarafından büyük ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesindeki merkez, 0-72 aylık tüm engel gruplarındaki çocuklara hizmet veriyor. 2019 yılında başlatılan bu hizmet kapsamında bugüne kadar 1000'in üzerinde seans gerçekleştirildi. Her hafta bir seans şeklinde toplam 12 seans terapi alan çocuklar, bu hizmetten büyük fayda sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 02:00
Kaynak: İHA
Mersin'de Otizm Aile Danışma Merkezi'nde duyu bütünleme terapisi yoğun ilgi görüyor

Merkezde görevli ergoterapist Kutlay Karakoyun, duyu bütünleme terapisinin çocuklar arasında en çok rağbet gören alanlardan biri olduğunu belirtti. Karakoyun, "Çeşitli gelişim geriliği olan ya da olmayan çocukların bazen duyusal problemleri olabiliyor. Duyu bütünleme terapisi, bu problemleri daha kolay tolere edebilmeleri ve hayata adapte olmaları için geçerli bir yöntem. Haftalık 30 çocukla çalışıyorum ve her biri 12 seans alıyor," dedi.

Karakoyun, eğitimin bireysel olarak planlandığını vurguladı: "Öncelikli olarak aile ile beraber çocuğun hayatını öğreniyoruz ve çocuğun neye ihtiyacı olduğuna karar veriyoruz. Eğitim sürecinde çocuğun gelişim basamaklarını değerlendirip daha ileriye gidebilmesi için destekliyoruz. Terapi içerisinde çocuğa beceriler kazandırıyoruz ve öğrenme sürecini devam ettirebilmek için ailelere ev programı vererek takip ediyoruz."

Karakoyun, ailelerin bu süreçteki rolünün önemine değinerek, "Özel çocukların birçok alanda desteklenmesi gerekiyor ve duyu bütünleme de bu desteklerden sadece biri. Bu süreçte ailelerimizle iş birliği içerisindeyiz. Çocuğumuzun gelişim basamaklarını takip ediyor ve her alanda gelişimini desteklemeye çalışıyoruz," dedi.

Otizm tanılı iki çocuk annesi Sultan Alparslan, merkezin hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı. Çocuklarının yaklaşık bir yıldır merkezde eğitim aldığını belirten Alparslan, "Buradaki eğitimle büyük ilerleme kaydettik. Hocalarımızdan koordinatörlere kadar herkes çok güzel eğitim veriyor ve çok merhametli yaklaşıyor. Bu sayede oğlumun tanısı kalktı. Gerçekten inanılmaz mutluluk verici bir şey," dedi.

Alparslan, doğru eğitimin önemini vurgulayarak, "Eğitimin doğrusunu bulursanız, özel çocukların hepsinin gelişim göstereceğini söyleyebilirim. Özel eğitimcilerle iş birliği yaptığınız zaman çocuğunuzun sosyal hayata katılım sağlayacak kadar geliştiğini göreceksiniz. Bizim çocuğumuz kurtuldu, umarım bütün çocuklar kurtulur," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.