Uzmanı uyardı: Okul öncesi diş kontrolünü aksatmayın

Okul dönemi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Çocukların sağlığını korunmanın zor olduğunu bu dönemde okul  öncesi okula başlamadan önce diş kontrolünü aksatmayın

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 16:24
Kaynak: İHA
Uzmanı uyardı: Okul öncesi diş kontrolünü aksatmayın

Pedodonti (Çocuk Diş) Uzmanı Dt. Yeşim Sağır, sağlıklı dişlerin okul başarında önemine dikkat çekerek, okula başlamadan önce çocukların diş muayeneleri ve gerekli tedavileri yaptırılmalıdır” dedi.

Okula başlamadan çocukların diş kontrollerini yaptırılması gerektiğini belirten Pedodonti Uzmanı Dt. Yeşim Sağır, “Diş çürükleri, çocuklarda ağrı, yemek yemede zorluk ve hatta dikkat dağınıklığı gibi çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar, okuldaki başarılarını ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkiler. Okul başlamadan önce yapılacak bir diş muayenesi, muhtemel sorunları erken teşhis etmek ve tedavi etmek için ideal bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

Çocuklarda diş sağlığı nasıl korunur?

Çocukların diş sağlını korumada beslenmenin önemine dikkat çeken Sağır, “Şekerli gıdalar, diş çürüklerine neden olabilen en büyük faktörlerden biridir. Bu yüzden çocuklarınızı sağlıklı beslenmeye teşvik etmeli ve şekerli gıdalardan uzak tutmalısınız. Ayrıca, düzenli olarak su içmelerini sağlamak, ağız içindeki asit oranını dengeleyerek diş çürüklerinin oluşumunu engelleyebilir” ifadelerini kullandı.

Diş fırçalamanın önemi

Çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini ifade eden Sağır,  “Çocuklarınızın günde en az iki kez dişlerini fırçalamalarını sağlamak, ağız içindeki bakteri oluşumunu azaltarak çürük riskini minimalize eder. Özellikle sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce diş fırçalama, sağlıklı bir ağız yapısının temel taşlarını oluşturur” dedi.

Sağır, çocukların diş bakımı ve sağlığı hakkında uzmanlaşmış hekimlere başvurulması gerektğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.