Uzmanlar Uyarıyor: Sıcak hava çarpması kalp ve beyinde hasar bırakabilir:

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Seyran Bozkurt, aşırı sıcaklarda oluşabilecek ciddi hasarları ele aldı. Sıcak çarpması vakaları artarken, risk grupları için koruyucu önlemler ve acil müdahale önem taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 08:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Uzmanlar Uyarıyor: Sıcak hava çarpması kalp ve beyinde hasar bırakabilir:

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyran Bozkurt, aşırı sıcakların vücut üzerindeki etkilerini değerlendirerek, "Sıcak hava çarpması, beyin dokusu ile kalp, karaciğer ve böbrek gibi önemli organlarda ciddi hasarlara yol açabilir" dedi. Son günlerde artan sıcak çarpması vakaları nedeniyle hastanelerin acil servislerine başvuruların arttığını belirten Prof. Dr. Bozkurt, halkı bu tür durumlarda koruyucu önlemler almaya çağırdı

Sıcak havalarda risk grubundaki bireyler için önemli uyarılar geldi. Uzmanlar, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların ince ve pamuklu kıyafetler giyerek şapka takmaları gerektiğini vurguladı. Sağlık uzmanı Bozkurt, güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmanın riskli olabileceğini belirterek, su tüketimine dikkat çekti. Ayrıca sıcak çarpması durumunda ise vücudu hemen soğutmanın önemini vurguladı, kalın kıyafetlerin çıkarılması ve gölge bir alanda dinlenme tavsiyesinde bulundu.

SICAK ÇARPMASI UYARISI: BEYİN VE KALP TEHLİKEDE!

MEÜ Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Seyran Bozkurt, aşırı sıcakların vücutta ciddi hasarlara yol açabileceğini belirterek, özellikle risk grupları için koruyucu önlemlerin hayati önem taşıdığını vurguladı.

RİSK GRUBUNDAKİLERE ÖNERİLER

Bozkurt, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların ince ve pamuklu kıyafetlerle şapka takarak dışarı çıkmaları gerektiğini söyledi.

SICAK ÇARPMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Sıcak çarpması yaşayanlara yönelik önerilerde bulunan Bozkurt, vücut ısısını düşürmek için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.