TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakin bir tatil isteyenlerin tercihi: Ayvalık

Sakin bir tatil geçirip, kafa dinlemek isteyenlerin tercih edebileceği Ayvalık'ta gezilebilecek yerleri sizler için derledik...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sakin bir tatil isteyenlerin tercihi: Ayvalık

Ayvalık, Balıkesir il sınırında bulunan, Ege sahillerinin kıyısında, küçük bir ilçe. Küçük olmasına rağmen turistik açıdan tercih edilen çok da kalabalık olmayan, gezilip görülecek yerleri, güzel plajları ve doğası ile yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir bölge.

İZMİR'DEN AYVALIK'A NASIL GİDİLİR?
Bölgeye ulaşım Balıkesir, İzmir ve Çanakkale üzerinden karayolundan yapılabilmekte. Ayrıca yaz sezonlarında açık olan Edremit Koca Seyit Havalimanı’na gelinerek, karayolu ile devam edilebilir.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Ayvalık, tarihi alanlarıyla ilgi çeken bir yerleşim yeri. Doğal güzellikleri, Madra ve Kaz Dağlarının arasında oluşundan ayrı bir keyif sunar. Temiz ve serin deniz suyu, özel plajları ile tatilcilerin uzun zaman geçirmekten keyif alabileceği bir ortam sunar.

AYVALIK'TA GEZİLECEK YERLER



Ayvalık Çarşısı ve Ayvalık Tarihi Rum Evleri
İlçe merkezinde birçok tarihi eser yer almakta. Tarihi Rum Evleri bunların başında geliyor. Liman, Atatürk Bulvarı, Ayazma Kilisesi, Çınarlı Cami, Hamidiye Cami, Taksiyarhis Anıt Müzesi merkezde bulunan tarihi alanlar içinde sayılabilir.



Cunda Adası
Alibeyköy Adası olarak da adlandırılan Cunda Adası, ilçeye çok yakın, yoğun yerleşim alanı bulunan bir ada. Ayvalık’a bağlı toplam 22 adadan biri Cunda Adası. Adaya ulaşım ilçe merkezinden kalkan teknelerle ya da Türkiye’nin ilk boğaz köprüsü olarak bilinen karayolu ile yapılabiliyor.
Ada uzun yıllar Rum yerleşkesi olarak kullanıldığı için birçok kilise ve manastır barındırıyor. Tarihi yapıların birçoğu sit alanı olarak ilan edilerek korumaya alınmış durumda. Bu yapılardan bazıları; Taksiyarhis Kilisesi, Ay Işığı Manastırı, Tımarhane Adası ve Taşlı Kahve olarak sayılır. Bu alanların haricinde güzel koyları, Aşıklar Tepesi, Ada koyu gibi doğal alanlar da Cunda Adası’nın etkin ve gezilebilecek yerlerindendir.



Şeytan Sofrası
Gün batımında deniz ve doğanın ahengini izlemek isteyenlere harika bir ortamam sunan Şeytan Sofrası’na karayolu ile ulaşım sağlanıyor. 
Ücretli otopark, seyir alanları, restoran ve kafe gibi sosyal alanlar da tepede bulunmakta. Birçok adaya hakim olan tepede, kaya üzerinde, ayak izine benzeyen oyuk bulunur. Halk arasında “Şeytanın Ayak İzi” olarak tabir edilen bu alan günümüzde, dilek paralarının atıldığı, çaput bağlandığı bir atmosfer haline gelmiş.



Sarımsaklı
Türkiye’nin en kaliteli ve güzel plajları içinde kendine yer edinen Sarımsaklı Plajı, 7 km uzunluğa ve 100 metre ene sahip. Kum kalitesi ve denizin temizliği bakımından en çok tercih edilen plajlar arasında.



Badavut Sahili
Sarımsaklı Plajı kadar bilinmese de denizi, ince kumları ile oldukça kaliteli bir plaj Badavut Plajı. Merkeze birkaç kilometre uzaklıkta olan bu plaja Ayvalık’tan Sarımsaklı’ya doğru giden yol üzerinden ulaşılabilir. 

Ortunç Koyu
Cunda Adası’nın batısında kalan, üç tarafı ormanlarla çevrili doğal bir koy Ortunç Koyu. Koyun tam karşında Midilli Adası yer alıyor. Turkuaz denize sahip koy, kampçılar için de uygun ve olanakları olan bir alan. 



Küçükköy (Yeniçarohori)
Ayvalık merkeze 5 km uzaklıkta, çok fazla bilinmeyen, buna karşın kendine has özellikleri olan ilginç bir köy. Yerleşimin tarihi Fatih Sultan Mehmet dönemine dayanır. Rumlar tarafından Yeniçarohori olarak adlandırılmış. Sanat ve bilim köyü olarak anılan ve bu alanda çalışmalar olan köyde, birçok sanatçının atölyesi bulunur. Rumların köyü terk etmesinden sonra Boşnaklar köye yerleşmiştir.



Cennet Tepesi
Ayvalık Armutçuk Bölgesinde yer alan, gün batımını izlemek için Şeytan Sofrası’ndan sonra özellikli bir alan. Ayvalık ve Cunda’yı tepeden gören bu alan, çam havası ve bolca oksijen taşıyan havası ile de farklılık yaratır. Deniz, orman ve yerleşim yerlerine farklı bir bakış açısından bakmak için idealdir. Merkezden otobüsle ya da özel araçla ulaşım sağlanabilmekte. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.