AK Partili isimden soykırım mesajı: 1 sene önce başladı

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların birinci yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Eyyüp Kadir İnan, İsrail’in soykırımı bir sene önce başlattığı belirterek; Gazze’nin hayalet şehre döndüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 12:40
Muhabir: BERKAY ERDEN
AK Partili isimden soykırım mesajı: 1 sene önce başladı

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İsrail’in Gazze’ye karşı başlattığı saldırıların yıl dönümü olan 7 Ekim’de İsrail’i sert dille eleştirdi. İsrail’in 7 Ekim 2023 yılında başlattığı saldırıların aralıksız bir şekilde sürdüğünü dile getiren İnan, uluslararası kuruluşların bu duruma sessiz kaldığını söyledi. Okul ve hastane gibi sivil binalara yapılan saldırılara dikkat çekken İnan, İsrail’in bu saldırıların hesabını vereceğini söyleyerek Filistin Halkına desteğini iletti.

Gazze hayalet şehir oldu

İsrail’in bir yıldır düzenlediği saldırılarda uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılar yaptığını söyleyen İnan, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılardan bazılarını örnek göstererek; “Vicdanını ve aklını kaybetmiş, işgalci İsrail 1 sene önce bugün başlattı tarihin gördüğü en büyük soykırımlardan birini. Bir yıl boyunca aralıksız şekilde Gazze bombalanırken, uluslararası kuruluşlar her zaman olduğu gibi katliama uğrayan Gazzeliler için adım atamadı. 7 Ekim 2023'ten beri neler yaşandı? Gazze, hayalet şehir oldu. On binlerce insan katledildi. Hayatta kalanlar için yaşanabilir bölge bırakılmadı.  1 yaşından küçük onlarca bebek öldürüldü. Sınır kapıları kapatılan Gazzeliler besine ve ilaca ulaşamadı. Onlarca Filistinli açlıktan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan salgın hastalıklarla karşı karşıya kaldı. İşgalci İsrail, uluslararası hukuku hiçe sayarak birçok defa hastaneleri bombaladı. Okul ve eğitim binalarının tamamı yerle bir edildi. 611 cami, 3 kilise ve 206 tarihi eser saldırıların hedefi oldu.  Elektrik ve su şebekeleri kullanılamaz hale getirildi. Tarih, son bir yılda en büyük kırılmalarından birini yaşadı” diye konuştu.

İsrail dünyanın en güvensiz yeri olacak

Açıklamasında Filistinliler ’in şanlı bir direniş gösterdiğini belirten İnan, İsrail’in yaptıklarının yanına kar kalmayacağını söyledi. Adalet karşısında hesap vermedikçe İsrail’in güvensiz bir olacağını dile getiren İnan açıklamalarını şu sözler ile noktaladı: “Gazze için susmayacağız. İsrail'in yaptıkları yanına kar kalmayacak. Soykırım çetesi bu yaptıklarıyla yok olacak. Adalet önünde hesap vermedikçe İsrail Dünyanın en güvensiz yeri olacak. Kendi topraklarında işgalciler tarafından 365 gündür onuru için mücadele eden Filistin halkının şanlı direnişine selam olsun. Böyle bir inanmışlık karşısında hiçbir güç ayakta duramaz.”

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.