Çalışma Bakanı Işıkhan’dan CHP’li belediyelere çağrı: Borçlarınızı yasal yolla alırız!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan CHP’li belediyelere SGK borçları üzerinden çağrıda bulunarak, "Bu borçlara müdahale edilmezse 300 milyara çıkacak. Sizlerin huzurunda bir kez daha CHP’li belediyelere sesleniyorum. Borçlarınızı ödemezseniz en kısa sürede tahsil etme yoluna gideceğiz" dedi

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 16:36
Kaynak: HABER MERKEZİ
Çalışma Bakanı Işıkhan’dan CHP’li belediyelere çağrı: Borçlarınızı yasal yolla alırız!

SEMİ TEKTAŞ / AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi, eski Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İl Başkanı Bilal Saygılı, MKYK Üyeleri, İzmir İl Teşkilatı AK Parti Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Eyyüp Kadir İnan, Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Ali Çelebi, Şebnem Bursalı katılım sağladı. Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de toplantıda yerini alırken geçtiğimiz günlerde Meclis’te TİP Milletvekili Ahmet Şık’a attığı yumruk ile gündeme gelen AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan katılım sağlamazken toplantı Balçova Kaya İzmir Thermal & Convention Hotel’de gerçekleştirildi. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelerin artan borçları üzerinden CHP’li belediyelere çağrıda bulundu. İzmir’in en borçlu belediye olduğunu söyleyen Işıkhan, “CHP’li belediyelere son kere çağrı yapıyorum. Bundan sonraki adımda borçları yasal yollarla tahsil ederiz” dedi.

KÖRFEZ ELEŞTİRİSİ

İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri hakkında konuşan Işıkhan, “Geçen haftalarda İzmir’de yaşanan yangınlar nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm kurumlara, görevlilere, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin zenginliklerini korumakla mükellefiz. Muhalefetin yerel yönetimlerde söz sahibi olduğu yerlerde geçerli değil. CHP’li belediyelerin yaptıkları ortada, körfezin hali ortada. Körfeze kokudan yaklaşılmıyor, ölü balıktan geçilmiyor. Bakanlığımız kirlilik ve oksijenden kaynaklandığını açıkladı. Mavi körfez yerine CHP zihniyetinin halkla bir derdi olmadığını görmüştük. Sadece insanların hiçbir canlının yaşam alanına saygısı bulunmamaktadır. Av sezonu açıldı, sezonun bereketli geçmesini diliyorum. Ege bu anlamda zengin bir coğrafya. İzmir burada önemli bir potansiyele sahip. CHP yüzünden gerçek potansiyelini göstermiş değildir. Plansızlığın nelere mal olabileceğini bilmeyen aciz bir yönetim anlayışı var” diye konuştu.

YASAL YOLLARLA TAHSİL EDECEĞİZ

CHP’li belediyelere SGK borçları üzerinden yüklenen Işıkhan, “Şehrimize harcanmadığı ortada olan kamu bütçelerinin çarçur edildiği, SGK’ya çıkan borçlar ciddi bir sorundur. Mağdur edebiyatı ile kafa karışıklığı yapıyorlar. Belediyeleri borca batırdığı gerçeğini saklıyorlar. Sosyal Güvenlik bugünün değil yarınların da teminatıdır. Muhalefetin popülizmine kurban edilecek bir yerdir. Belediye borçlarını ödesin yoksa tahsil edeceğiz demiştik, ödemediler ve daha da şişirdiler. 96 milyarlık borç 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP’li. 5 yılda 885 kat arttı İzmir’in borcu. AK Parti’den borçlu belediye aldık diyorlar. İzmir’i AK Parti’den mi devraldınız? Son birkaç ayda 5,3 milyardan 8,7 milyara yükselerek SGK’ya en borçlu belediye konumuna geldi. İlçe belediyeler de büyükşehrin peşinden gidiyor. Borç sarmalarından belediyelerin çıkması lazım. Bu borçlara müdahale edilmezse 300 milyara çıkacak. Sizlerin huzurunda bir kez daha CHP’li belediyelere sesleniyorum. Borçlarınızı ödemezseniz en kısa sürede tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın geleceğini riske atamayız” değerlendirmesinde bulundu.

DİLRUBA ELEŞTİRİSİ

Bakan Işıkhan, "Millete hakaret edenler CHP’nin onur konuğu oldu" diyerek, şunları söyledi: “Kıyı şehirlerimizin mahrum kaldığı hizmetler için çaba harcıyoruz. Bu aradaki açığı kapatmaya çalışıyoruz. 81 ilimizin tamamında hiçbir vatandaşımız mağdur olmasın. CHP ise nasıl daha fazla iftira atarız diye çalışıyor. Geçtiğimiz hafta CHP’li milletvekili Cumhurbaşkanı’na çok saygısız ifadeler kullandı. Ağır hakaretler yapan bir kişiyi onur konuğu yaptılar. Millete hakaret edenler CHP’nin onur konuğu oldu. Hakaret ve küfür CHP tarafından meşrulaştırıldı. Biz bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. AK Parti Türkiye’nin partisidir, Erdoğan bu milletin lideridir. İzmir’de teşkilatlarımızın bu süreçteki çalışmalarına şahit oldum. Gençliğimin en güzel dönemlerinde İzmir’ geçirdim. Ne yazık ki 25 yıldır İzmir’e yerel yönetimler eliyle proje yapılmadığını üzülerek izliyorum. Bu makus talihi değiştirmek sizlerin azmi ile gerçekleştirilecek. Seçimi gündemimizden çıkarmış olsak da teşkilat çalışmalarımız devam ediyor. Daha büyük hedeflere yürümek için kesintisiz bir icraat dönemindeyiz. Durmadan nasıl çalıştıysak, aynı tempoyla çalışmaya devam edeceğiz. Kesintisiz 23 yıldır kapı kapı gezerek herkesle hemhal olduk. Belediyeciliğin makam koltuğunda değil sokaklarda yapıldığını gösterdik. Türkiye Yüzyıl’ına hazırlanma zamanıdır. Ekonomi olmak üzere her alanda kalkınma hamle ve reformları en hızlı gerçekleştirmek zorundayız. Bu anlamda bakanlık olarak istihdamın arttırılması öncelikli gündem maddelerimiz yer almaya devam edecek. İş gücüne ve istihdama katılımı arttırmak için önemli bir dönüşüm başlatıyoruz. Kalkınmadan mahrum olan İzmir için her türlü imkanla çalışmaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz artık daha büyük.” 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.