CHP İzmir’de yeni gençlik kolları başkanını seçiyor

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı seçimi başladı. Kongrede iki kadın aday yarışacak. 

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 18:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP İzmir’de yeni gençlik kolları başkanını seçiyor

SEMİ TEKTAŞ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Olağan 17. Haydar İnanır İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı seçimi yaklaşık 5 saatlik gecikme ile İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. 4 yıldır bu görevi sürdüren mevcut Başkan Burak Kotan aday olmazken, kongrede Ruhsar Selis Çelik ve Ayça Gülenç yarışacak. 
Kongrede söz alan Kotan, ekonomik sorunlara dikkat çekerken iktidar vurgusu yaptı. Kotan, kongre itibariyle görevi son buldu. Divan Başkanlığına CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek oy birliği ile seçildi.


“İZMİR 30’DA 30 ÇIKARACAKTIR”


Salonda gençliğe seslenen CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, “Cumhuriyet tarihinin il gençlik kolları ve kurultayını yapan partiye mensup olarak ilk günkü heyecan ve coşkuyla bir aradayız. Siyasete kıymetli bu okulda başlayan birisi olarak İzmir’de anlamlı bir günde, gençlerin demokrasi şöleninde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bir değişim iradesi ortaya kondu ve yerel seçimlerde yansıması görüldü. Milletin değişim ve dönüşüm arzusu batıdan doğuya haritayı kırmızıya boyadı. Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı İzmir’de 30 ilçenin 28’inde CHP’li belediye başkanları seçimi kazandı. Türkiye’nin en fazla kadın belediye başkanı İzmir’den seçildi. 8 belediyede kadın başkanlar var. Yine kongrede iki kadın aday var. İkisinin de bu işi en iyi şekilde yapacağından şüphemiz yok. İnanıyorum ki bir sonraki yerel seçimde sandıktan 30’da 30 çıkacaktır. Ve kadın ve gençlerin temsiliyeti daha da artacaktır. Önümüzde genel seçimler var. Artık yerelde olduğu gibi genelde de partimizi sandıktan birinci çıkartmalıyız. AKP artık ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybetti, ekonomi giderek kötüye gidiyor. Saraylardan inmeye tenezzül etmeyenler çarşıdaki yangının farkında değil. Atılan basiretsiz adımlar en çok da gençleri etkiliyor. Biz hem okuyup hem harçlığını çıkartmaya çalışan gençlerin yaşadığı zorlukların fakrındayız. Ne yazık ki gençlerimizin tek bir sorun yok, sorunlar yumağı bulunuyor. Üniversite kazanıyorsunuz onlarca engeli geçip mezun oluyorsunuz sonra karşısına mülakat garabeti çıkartıp sizi eliyorlar. Konserler, şenlikler ve festivaller arı ardına iptal ediliyor. Her 5 gençten 1’i işsiz. Siz bugünden itibaren partinizi iktidar yapmak için çalışacaksınız. Bu ülkeni gençleri en iyisini hak ediyor. İkinci yüzyılda artık sorumluluk sizlerin omzunda. Kim kazanırsa kazansın bizler bu salondan birleşerek dayanışma ile çıkmak zorundayız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN UMUDU SİZDE”


CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “CHP İzmir İl Örgütü’nün en keyifli en eğlenceli üyeleri diyorum diliyorum ki bu kongre de böyle geçecek. Türkiye’de bizi nerede görseniz ‘İşte İzmirli’ diyorlar. İsterseniz üniversiteyi kazanıp gelin isterseniz üç kuşaktır İzmir’de olum içine alır ve herkesi İzmirli yapar. İzmir demokrasinin beşiği, özgürlükler kenti ve modern yaşamın başkentidir. İzmir’de yetişen her genç demokrasi, çoğulcu ve özgürlükçü kültür işe yetişiyor. Bunu tüm Anadolu’ya yayma sorumluluğumuz var. Bizim de bütün ümidimiz gençlikte. Bu söz kulağa güzel gelse de sorumluluk yüklüyor. Bütün ümidimiz sizde arkadaşlar. Sadece CHP İzmir İl Örgütü ya da CHP değil. Tüm Türkiye’nin umudu sizde. O nedenle ayrılmayacağız, çok çalışacağız ve iktidar yolunda devam edeceğiz. Size yüklenen sorumlulukların ne kadar büyük olduğunu asla unutmayın. Ülke açlıkla yoklukla şiddetle boğuşuyor ama ne diyoruz? Her şeyin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. Hatta daha güzeli her bir sorunun var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği. Bu kongreden o kadar olumsuz duygular bekleyenler oluyor ama CHP’liler bilir biz ne zaman kongre yapsak şenlikle gelir şenlikle gideriz. Her zaman olduğu gibi birlikte buradan birlikte ayrılacağız. Birlikte iktidara yürümeye devam edeceğiz” açılamasını yaptı.

HAYDAR İNANIR'A VEFA


Geçtiğimiz aylarda vefat eden ve kongreye adı verilen Haydar İnanır'ın eşi Yağmur İnanır, kongrede yaptığı konuşmasında, "Eşim Haydar İnanır, samimi bir mücadele verendi. Sevgili eşim ülkemizde yaşadığımız felaketlerde de gecesine gündüzüne katarak herkese yardımcı oldu. Cemil Tugay ile ihtiyaç sahiplerine güçleri yettiğince yardım ettiler. Bazen insan birini kaybettiğinde onun kıymetini daha derinden hissediyor. Ben de onun önemini daha derinden hissettim. Onun ideallerini yaşatmak için bizlerin borcudur. Ben hem eşimi hem dostumu hem siyasi yol arkadaşımı kaybettim. Ne yazık ki hayat bazen hassas insanlar için zor olabiliyor. İnsanın ruhunu en yakınları bile bilemeyebiliyor. Haydar bize birbirimize sarılmayı sahip çıkmayı öğretsin" dedi. 
İnanır'ın konuşmasının ardından salonda bulunan gençler ayakta alkışladı.

‘BİZDEN ÇALINAN GELECEĞİ ALMAYA GELİYORUZ’


Ardından mavi listenin adayı Ruhsar Selis Çelik konuştu. Çelik, “İki kız kardeş olarak karşınızda aday olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Yoldaşlarım sizlere süslü laflarla seslenmek istemiyorum. Kadın olarak yaşamak bile bu ülkede direniş. Kadınları toplumsal hayatta daha fazla yer bulduğu, eğitimde sosyal hatta ve siyasette daha güçlüğü Türkiye Cumhuriyeti hayalimdir. Borcumu ödemek için CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na adayım. Hayatlarımız çalındı. Bu hükümetin bizden çaldığı geleceği almaya geliyoruz” diye konuştu.

Ruhsar Selis Çelik'in listesi şu şekilde;

ruhsar selis çelik

Ayşe Güleç'in listesi ise şöyle;

ayşe güleç

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.