CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan Tunç Soyer'e adaylık tepkisi

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 15:28
Kaynak: AA
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'ndan Tunç Soyer'e adaylık tepkisi

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye başkanı adayı belirleme sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan sözleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer'e tepki göstererek, açıklamalarda bulundu.

Aslanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, partilerinin Soyer'i 3 kez belediye başkan adayı olarak belirlediğini, son yerel seçimde ise farklı bir tercihte bulunduğunu kaydederken, aday gösterilmeyenlerin aday belirleme sürecinin doğru işlemediğini düşünebileceğini dile getirdi.

Başkan Aslanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kırılabilir, üzülebilir. Buraya kadarı normaldir. Ancak kim olursa olsun, adaylarımız belli olduktan sonra partimizi ve partimizin adayını desteklemek her Cumhuriyet Halk Partilinin boynunun borcudur. Partililik budur. Hele geçmişte partinin iradesi ile CHP adına görev yapmış kişilerde bu sorumluluk çok daha fazladır. Yol arkadaşlarımızı üzecek veya kıracak cümlelerden tüm Cumhuriyet Halk Partililer uzak durmalıdır. Bu hiçbir Cumhuriyet Halk Partiliye yakışmaz."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.