CHP’li Çelik: Narin’ler Pınar’lar ölmesin diye bu yola baş koydum

CHP’nin çiçeği burnunda Başkanı Ruhsar Selis Çelik, “Pınar’lar Narin’ler ölmesin diye bu yola baş koyuyorum. Devlet üzerine düşeni yerine getiremediği için insanlar ölüyor. Bu cinayetlere İzmir gençliği ses çıkaracak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 15:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP’li Çelik: Narin’ler Pınar’lar ölmesin diye bu yola baş koydum

SEMİ TEKTAŞ / Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Ruhsar Selis Çelik, İLKSES TV’de Vedat Araz’ın İzmir Masası’nın konuğu oldu. Kongrede rakibi Ayça Gülenç’i geride bırakarak CHP İzmir Gençlik Kollarına seçilen ikinci kadın başkan olan Ruhsar Selis Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kongreye müdahalenin olduğu iddiaları hakkında, “Baskı ile bir yere gelemeyiz” diyerek iddiaları reddeden Çelik, CHP gençliğinin çalışmadığı eleştirilerine ise, “Bundan sonra masa başında değil sokakta daha çok aktif olacağız. Bu algıyı kıracağız” diyerek cevapladı.

BASKI OLMADI

Kongre sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve 6 ilçe belediye başkanının müdahale ettiği iddiaları hakkında konuşan Selis Çelik, “28 yaşında avukatım, İzmirliyim. Lisans ve Yüksek Lisansımı İzmir’de tamamladım. Parti içinde bu mevkiye kendi emeğimle geldim. Partiye üye hiçbir akrabam yok. Üyeliğimi Karşıyaka ilçe örgütünde yaptım. Karşıyaka’da parti içinde eğitim sekreterliğini yerine getirdim. Karşıyaka ana kademede görev aldım. Adaylığımı açıklamadan önce tüm görevlerimden istifa ettim. Hiçbir unvanım olmadan seçime girdim. Gençlik örgütlenmesinde geliyorum. Bu göreve gelmem için kimse baskı yapmadı. Bu görev baskı ile yapılamaz. Seçime tamamen kendi iradem ile girdim. Akıl danıştığım insanlar oldu. Manevi destekleri alıp aday oldum. Kongreye iki kız kardeş olarak girdik. Kaybedeni yok kazananı CHP oldu. Ayça başkan ile güzel işlere imza atacağız” diye konuştu.

MENEMEN VE ALİAĞA’YA DAHA ÇOK YOĞUNLAŞACAĞIZ

31 Mart Mahali İdareler Seçimlerinde kazanılamayan Menemen ve Aliağa ilçelerini kazanabilmek için bu ilçeye daha çok yoğunlaşacaklarını söyleyen Çelik, “Seçimden önce bana destek veren örgütlere ‘biz seçimi almaya gidiyoruz’ dedim. Yarıştık ve çok güzel de geçti. İki kadın adaylı çok güzel bir yarıştı. Kaybedeni yok, kazanan CHP oldu. Son 15 dakika tatsız bir olay yaşadık. Bizim blok geldiğimiz Karşıyaka listesi ortadan kalktı. Divan başkanı süreci çok güzel yürüttü. Bundan sonraki süreç genel merkez bakacak. Ayça başkan mevcut görevini yerini getiriyor. Koltuklara bakmamak lazım. Koltuklar gelip geçici kalıcı olan CHP’dir.  Yönetimi oluştururken emeğe baktık. Yönetimden kişilere değil biz vadediyoruz. Ben, sen değil biz ile hareket edeceğiz. Yoldaşlarımın bir yere gelmesi bizim için en önemli vaattir. İlçeleri gezerken ilk vaadim masamda oturup gençliği yönetmeyeceğim, biz ortak akıl ile yöneteceğiz. 30 ilçemiz var ama merkez dışında kalan ilçelere daha ağırlık vereceğim. Geçtiğimiz seçimlerde iki ilçemizi alamadık bu iki ilçe örgütlerine önem vereceğiz. Sahada sokakta olacağız. Gençlikten geldim biz hiçbir zaman masada oturmadık hep sahada olduk. Gençliğimiz var, onu sokakta kullanacağız. Gençlik bayrak tabi ki asacak ama tek görevi bu değil. Sorunlara çözüm üretmemiz gerekiyor. Çok güzel eylemlere imza attık. Gençlik çalışmıyor algısı doğru değil. Bu algıyı yıkacağız. Gençlik dün de baskı altında değildi kongrede de değildi yarın da olmayacak. Sandığa iradesini yansıtacak. Yaptığımız projeleri demek ki çok duyuramadık. 1 yıllık ana kademe görevimde seçim yönettik, eylem yaptık, basın açıklaması gerçekleştirdik. Gençlik örgütü dinamiğini kullanıp sokağa inecek” değerlendirmesinde bulundu.

İKİNCİ KADIN BAŞKAN

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan sonra CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen ikinci kadın olmanın gurunu yaşadığını söyleyen Selis Çelik, siyasette kadın sayısını artırmak için mücadele edeceklerinin altını çizdi. Selis Çelik, “Kadın ve çocuk bizim için çok önemli. Kadın olmamın getirdiği gereksinim ile kadın ve çocuklar için çok daha iyi projeler üreteceğiz. Gençler siyaset yapmaktan korkuyor. Çünkü fikirlerinin dile getirdiğinde baskı uygulanıyor. Bunu yıkmaya geliyoruz. AK Parti iktidarı gençliğimizi çaldı. Gözümüzü açtığımızda AK Parti vardı. Hayatımızı yaşadık ama hala AK Parti var. Bir olumsuzluk yarattı ama son seçimde bunu kırdık. 2004 yılında Milletvekilimiz Sevda Erdan Kılıç ilk kadın gençlik kolu başkanı seçildi, 20 yıl sonra bana nasip oldu. Bana sorumluluk yükledi ama biz altından kalkacağız. Keşke daha fazla kadın arkadaşımız görev alsaydı. Algıyı kırdıktan sonra daha çok kadın görev alacak. Temennimiz daha çok kadının görev alması. Tüzük Kurultayı sonrasında kota sayısı arttı. CHP olarak kadın ve gençlere önem veriyoruz. Daha çok kadın için çalışacağız. CHP bunun öncüsüdür. Biz yarın erken seçim olacakmış gibi hazırız. Yarın sandığı getirsinler. Erken seçim var dediklerinde bir olup bu işten alnımızın akıyla çıkacağız. CHP gençliği her zaman hazırdır. Genel başkanımız ‘Gelin beraber siyaset yapalım’ diyor. Kime gidiyorsak bu sözü kullanılıyoruz. 30 ilçe başkanımızla beraber koordineli hareket edeceğiz. Yine önceliğimiz Aliağa ve Menemen olacak. Bundan sonraki ilk seçimde 30 ilçenin 30’unu kazanacağız” ifadelerini kullandı.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

İktidarın yerine getiremediği görevleri CHP’li belediyelerin tamamladığını söyleyen Selis Çelik, kadın cinayetleri konusunda ise caydırıcı yasalar ile mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Selis Çelik, “Bizim gençlik örgütlenmemizde lise ve üniversitelere ulaşacağız. Çünkü onların işsizlik barınma geçim kaygıları var. Özel yurtlar fahiş fiyatlarda. Devlet yurtlarında herkese çıkmıyor. Çıksa bile koşullar çok kötü. Hijyen temizlik ve sağlık yiyecek sıkıntısı var. İstihdam problemi var. Üniversite okuyor ama alakasız bir meslekte asgari ücret ile çalışıyor. Verilen burslar neye yetecek. Bu problemleri yine CHP’li belediyeler çözüyor. Kreşler, yurtlar açıyor. Okulları temizliyor. Genç yoldaşlara maddi destek de oluyor. İktidarın yapamadığını biz yapacağız. Gençlerin sesi olacağım. Masa arkasından değil birebir iletişim kuracağım ve sorunları çözeceğim. Basın özgürlüğü anayasada koruma altında ama ifade özgürlüğüne pranga vuruluyor. Sansürün karşısındayız. Özellikle yerel basın bizim sözümüz oluyor. Tüm sansürlere karşı net olarak karşıyım. Bugün göreve geldikten sonra ikinci yayına çıktım. Tavrımız belli siz bizlerin sesi oluyorsunuz. Bu süreçte beraber çok güzel işlere imza atacağız. Kongrede söyledim Pınar’lar Narin’ler ölmesin diye bu yol baş koyuyorum. Kadın cinayetleri politiktir. Devlet üzerine düşeni yerine getiremediği için insanlar ölüyor. Bu cinayetlere İzmir gençliği ses çıkaracak. Dernekler ile ses çıkardık, daha çok ses çıkarmaya devam edeceğiz. Cezalarımız var ama caydırıcı değil. Caydırıcı değilse nasıl önleyeceğiz. Yargı tarafsız olmalı ve herkese eşit ve adil olmalı. Genel Başkanlığa şimdilik daha adaylar belli değil. Belli olunca ona göre bir karar vereceğiz. Adaylar çıkınca doğru bir karar vereceğiz. Şehir olarak değil bütün olarak değerlendireceğiz. İzmir’de çıkarsa gururlanırız ama hangi ilden olursa olsun doğru kararı vereceğiz. Ben değil biz beraber karar vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.