CHP’li Yücel’den Mehmet Şimşek’e EYT tepkisi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) yasası hakkında söylediklerine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Avukat Deniz Yücel, “Kimse alnınıza silah dayamadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:27
Kaynak: BERKAY ERDEN
CHP’li Yücel’den Mehmet Şimşek’e EYT tepkisi

Muhabir - Berkay Erden / Mehmet Şimşek’in dün katıldığı bir televizyon programında EYT ile söyledikleri muhalif kesim tarafından tepki görmeye devam ediyor. Bakan Şimşek’in EYT’nin maliyetinden bahsederek EYT’nin geçmesinin nedenini muhalefete bağlamasına CHP İzmir Milletvekili Avukat Deniz Yücel sert tepki gösterdi. Yücel yaptığı açıklamada ülkeyi iktidarın yönettiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; “Bakan Mehmet Şimşek "muhalefetin popülist iteklemesiyle EYT geçti" diyerek yine çareyi muhalefeti suçlamakta aramış. Sayın Mehmet Şimşek kimse alnınıza silah dayamadı. 22 yıldır bu ülkeyi yöneten sizlersiniz. “İyi olan bizden kötü olan muhalefetten” anlayışınız sizi bu işten sıyırmayacak”

EYT’li vatandaşlara yük muamelesi yapmak size yakışır

Bakan Şimşek’in televizyon programında EYT ile emekli olmuş vatandaşlara ödenen maaşın maaliyet hesabını yaparak yıllık 724 milyar lira olduğunu söylemesine tepkisi dile getiren CHP’li Yücel EYT’li vatandaşların haklarını savunarak açıklamasına şu sözler ile devam etti; “Kaldı ki, yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, alın terinin karşılığını alamamış vatandaşlarımızın yıllık maliyetini hesaplayıp bunu hazineye külfet görmek, EYT'li vatandaşlarımıza bir yükmüş gibi muamele yapmak tam da sizin yönetim anlayışınızla uyuşmakta”

Bunu hesaplayacağınıza Suriyelilere harcadıklarınızı hesaplayın tepkisi

Deniz Yücel, Bakan Şimşek’in maliyet hesabına tepkisini sürdürüp dün medyaya yansıyan Suriye’deki olaylarda Türk Bayrağı’nın parçalanması hadisesine dikkat çekerek; “Siz EYT'nin hazineye maliyetini hesaplayacağınıza yandaş şirketlere tanıdığınız vergi aflarınızın yıllık maliyetini hesaplayın, sarayın yıllık değil günlük maliyetini hesaplayın, devlet bankaları eliyle mafyalara verdiğiniz kredileri hesaplayın, bugün şanlı Türk bayrağımızı parçalayanlara yıllardır döktüğünüz servetin maliyetini hesaplayın” diyerek tepkisini dile getirdiği açıklamasını noktaladı.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.