TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Ekonomideki başarı iddiaları gerçekçi değil

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel CHP Genel Merkezi'nde yapılan MYK sonrasında açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 18:34
Kaynak: BÜLTEN
CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Ekonomideki başarı iddiaları gerçekçi değil

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının ilk gündem maddesi, Türkiye Milli Futbol Takımı'nın Euro 2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısı oldu. Deniz Yücel, “Euro 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldiler. Ülkece çok zor günlerden geçerken; 85 milyona sevinç çığlıkları attıran, milletimizin bir nebze de olsun yüzünü güldüren milli takımımıza teşekkür ediyoruz.  Hep birlikte ülkece yaşanan sevinçlere hasret kalmışız.  Turnuvanın en genç 2. takımı…  Hepsi pırıl pırıl, gencecik ve çok başarılılar.  Her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Millilerimize çeyrek finalde Hollanda karşısında da başarılar diliyoruz. Sonuç ne olursa olsun onları bağrımıza basacağız” diye konuştu.

DENİZ YÜCEL MADIMAK KATLİAMINI ANDI

Yücel, Türkiye'nin içinden geçtiği zor günlerde hukukun ve adaletin nasıl gölgede bırakıldığını sert bir dille eleştirdi. Özellikle Madımak Katliamı'nın 31. yıl dönümünde, olayda hayatını kaybedenlerin anısına yapılan etkinliklere atıfta bulundu. Katliamda adaletin sağlanmadığını ve faili meçhul kaldığını vurguladı. Yargının bağımsızlığının siyasi müdahalelerle zedelendiğine dikkat çekti ve bu durumun toplumda adalet duygusunu nasıl sarsıcı bir etkiye sahip olduğunu belirtti.

Yücel, Sivas Katliamı'nın da hukuki süreç açısından yetersiz kaldığını ve adaletin tecelli etmediğini dile getirdi. Ayrıca Ankara Gar Katliamı'nın yargı sürecindeki eksikliklerini ve bu davalarda kamu görevlilerinin soruşturulmamasını eleştirdi. Adaletin güvence altına alınması ve toplumsal huzurun sağlanması için hukukun üstünlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.

DENİZ YÜCEL’DEN EKONOMİYE SERT ELEŞTİRİLER

CHP Sözcüsü ayrıca, ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Başardık" paylaşımını eleştirdi. Enflasyonun ve işsizliğin arttığı bir ortamda hükümetin başarı iddialarının gerçeklikten uzak olduğunu belirtti. Ekonomik yönetimdeki başarısızlıkların vatandaşın günlük yaşamına olumsuz etkilerini sert bir dille eleştirdi ve sosyal adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'deki eğitim sistemiyle ilgili olarak da eleştirilerde bulunan Yücel, hükümetin eğitim politikalarını sorguladı ve öğretmenlerin katılımı olmadan yapılan müfredat değişikliklerini eleştirdi. Yücel, hükümetin göçmen sorununa yönelik daha etkin politikalar izlemesi gerektiğini ifade ederek, ülkenin içinde bulunduğu sorunlara karşı CHP'nin çözüm odaklı yaklaşımını sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.