Çiğli'de Başkan Yıldız: Huzur hakkımdan öderim

Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğine karşı çıkan AK Parti grubu, Başkan Yıldız’ın mali disiplin vurgusunu ona karşı kullanarak üyelik aidatına karşı çıktı ve mali disiplin vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 15:23
Kaynak: BERKAY ERDEN
Çiğli'de Başkan Yıldız: Huzur hakkımdan öderim

Yazı işleri müdürlüğünün hazırladığı Çiğli Belediyesi’nin Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğine ilişkin konunun meclis tarafından görüşülmesi maddesine AK Parti’den mali disiplin vurgusu geldi.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın sklıkla ve en önemli konu olarak vurguladığı mali disilin meselesini bu kez AK Parti grubu ileri sürdü. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğinin aidat ödemisini fazla bulan AK Partili meclis üyesi Özgür Kaner şu sözleri söyledi; “Biraz önce seri bir tartışma yaptık. Bu kadar güncel sorunlarımız varken, kadınlar için konuk evi için mali durum işaret edilirken, kapıda işten çıkartılmış işçiler bekelrken 160 bin TL aidat ödemememiz lazım ben Çiğli’ye bunun katkısı konusunda şüpheliyim. Kadınlara ve çocuklara bütçe bulamıyorsak kapıda işçiler eylem yapıyosa biz bu önergeye niye oy verelim” dedi.

Özgür Kaner’e cevap veren CHP’li Bülent Bingöl, Çiğli’deki hastane yoğunluğuna dikkat çekerek, “Çiğli bir sağlık kenti bir çok hastane var. Şunu net biliyorum Özgür Bey 160 bin aidatı çok buldu ama burada özel hastanelerde uçaklar kaldırılıp yurt dışından hasta getirdiği döviz getirdiği bir sektör var. Bizim bu sektör içinde olmamız daha faydalı olur” dedi.

Başkan Yıldız gerekirse kendi cebinden ödeyecek

Üyelerden sonra konuşmaya başlayan Başkan Onur Emrah Yıldız aidatı gerekirse kendi cebinden verebileceğini belirterek, “Bizim için sağlık konusu önemli. Bir rektörümüz belediye arsamıza karşılık Cumhurbaşkanlığı’ndan bir yatırım alabileceklerini söyledi. İzmir ve Çiğli pek çok özel hastanenin olduğu yer. Bence bu aidat çok büyük bir para değil aya böldüğümüz zaman ben bunu huzur hakkımdan bile ödeyebilirim” şeklinde ifadelerde bulundu ve ardından oylama sunduğu komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edldi.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.