FETÖ elebaşının ölümüne ilişkin Bakanlardan ilk açıklama

FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’in ölüm haberi üzerine hükümetten ilk açıklama geldi. Bakan Fidan “FETÖ elebaşının (Fethullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 17:22
Kaynak: İHA
FETÖ elebaşının ölümüne ilişkin Bakanlardan ilk açıklama

FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’in ölüm haberi sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi.

Bakan Fidan'dan örgüt üyelerine çağrı

FETÖ elebaşının (Fethullah Gülen) ölümünün istihbarat kaynakları tarafından doğrulandığını belirten Hakan Fidan, "Devletimiz bu örgütle mücadeleye devam edecek. Bu ölüm bizi rehavete sokmayacak. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için rehavete itmeyecektir. Bu örgüt milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış bu gençleri kendi vatanlarına, milletlerine ve kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içinde kendi milletlerine bir silah olarak kullanılmaktadır. Artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini bu gittikleri yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerine, milletlerine karşı çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Devletimiz, milletimiz her türlü terör örgütü ile olduğu gibi bu örgüt ile mücadele etmeye devam edecek.”

Bakan Tunç: Mücadele örgütün tüm uzantılarıyla devam edecek

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullandı;

"Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir"

Bakan Yerlikaya: FETÖ ile mücadelemiz devam edecek

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin devam edeceğini belirterek, "Milletimizin iradesine darbe vurmaya kalkan, halkımızın üzerine ateş açan, FETÖ ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar İçişleri Bakanlığımızca FETÖ’ye yönelik 178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Su uyur FETÖVARİ yapılar uyumaz' sözü bizim başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemizdeki ana ilkemizdir. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Eli kanlı FETÖ’yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Şehitlerimize Allahtan Rahmet, Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.

Bakan Işıkhan: İhaneti unutturmayacağız

Bakan Işıkhan ise "(FETÖ elebaşının ölümü) Alçak örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize ihanet ettiğini, verdiği zararları unutmayacağız" ifadelerini kullandı

MSB: Vatansız olarak öldü

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölmesinin ardından bir mesaj yayımlayan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) hala bu yapıya hizmet edenlere seslendi; Mankurtlaştırdığı beyinlerle asil Türk milletinin istiklal ve istikbaline kast eden, devletimize ve kahraman ordumuza büyük zarar veren FETÖ elebaşı ölmüştür. Bu hainin 'vatansız' olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir. Hâlâ bu yapının esiri olarak vatanına, milletine ihanet etmekte ısrar edenler bundan ders almalı ve bir an önce yüce Türk adaletine teslim olmalıdır. Her türlü değeri istismar ederek insanımıza ve ülkemize ihanet eden başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz, kökleri kazınana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz”

Numan Kurtulmuş: İlahi adaletten kaçması mümkün değil

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili olarak, “İstedik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün. Bu dünyada belki adaletten kaçtı, öyle inanıyoruz ki öte tarafta bu kadar ağır suçların karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değildir. Türkiye'ye ağır bedeller ödettirmiş, Manevi ve maddi bakımdan bu milletin geniş kitlelerini yıllarca sömürmüş, devletin içerisinde zehirli bir sarmaşık gibi dolaşarak devletin içerisine sirayet etmiş ve en son 15 Temmuz Darbe teşebbüsünde 252 masum vatandaşımızın şehadetine vesile olan bir kalkışma ile devleti yabancılara teslim etmek için harekete geçmiş olan kirli bir örgütün kirli sözde liderinin bugün öldü haberini aldık. FETÖ elebaşı belki kendisini kullanan, kendisini koruyan, kendisini bir maşa gibi bu millete karşı kullanan, bir hançer gibi arkamızdan saplayan ellere teslim olmuş ve oralarda hayattan kopmuştur. İsterdik ki bu memlekete gelsin, getirilsin. Defalarca dosyaları verilmesine rağmen kendilerini koruyan kollayanlar bir istihbarat örgütü gibi kullananlar, tabii ki böyle bir maşayı vermek istemediler ve orada gitti. İstedik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün. Bu dünyada belki adaletten kaçtı, öyle inanıyoruz ki öte tarafta bu kadar ağı suçların karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değildir. Bu dünyada adalet tecelli etseydi, ömür boyu hapislerde zindanlarda kalacaktı. Öbür tarafta ise öyle inanıyorum ki sonsuza kadar ateşler içerisinde azap içerisinde olacaktır. Yaptıklarından duyacağı pişmanlıkların hiç birisin de faydası olmayacaktır. Bu FETÖ örgütü liderini öldü gitti diye bakmayın. Hala birçok yerde var olduğu tahmin edilen, karda yürüyüp ayak izlerini belli etmeyen çok sayıda insan olabilir. Bunlarla mücadele etmek sadece şahıslarla mücadele değil, bu zihniyetle Türkiye düşmanlığıyla, vatan ve millet düşmanlığı ile mücadeledir. Bu mücadeleyi Türk devleti sonuna kadar yapacak, FETÖ ve benzeri bütün örgütlenmelerin hakkından gelecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.