Hakkari Belediye Başkan Vekili Ali Çelik kimdir? Ali Çelik kaç yaşında?

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın görevden alındığını ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in Belediye Başkan Vekili olarak atandığını açıkladı. Peki, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ali Çelik kimdir? Ali Çelik kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 15:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hakkari Belediye Başkan Vekili Ali Çelik kimdir? Ali Çelik kaç yaşında?

İçişleri Bakanlığı, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alındığını duyurdu. Yerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili olarak atandı. Hakkari Belediye Başkan Vekili Ali Çelik kimdir? Ali Çelik kaç yaşında?

ALİ ÇELİK KİMDİR?

1976 Uşak doğumlu Ali Çelik 10 Ağustos 2023'te Hakkâri Valiliği görevine atandı.

1995'te başladığı Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1999'da bölüm birincisi olarak mezun oldu. İçişleri Bakanlığının kaymakam adaylığı sınavını kazanarak naklen İçişleri Bakanlığı'na geçti ve İyidere (Rize) ve Kemer (Burdur) ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı.

Kaymakamlık görevlerinde Mazgirt (Tunceli), Kiraz (İzmir), Akdağmadeni (Yozgat) ve Bismil (Diyarbakır) ilçelerinde bulundu. 2010-2018 yılları arasında Mülkiye Teftiş Kurulu'nda mülkiye başmüfettişi olarak görev yaptı ve 2017-2018 yıllarında vekaleten Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. 2018'den itibaren İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü olarak çalıştı. 10 Haziran 2020'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kütahya Valisi olarak atandı ve 18 Haziran 2020'de göreve başladı. 10 Ağustos 2023'te Hakkâri Valisi olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Çelik, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

ALİ ÇELİK KAÇ YAŞINDA? 

1976 doğumlu olan Hakkari Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, 2024 yılında 48 yaşındadır. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.