İzmirli başkanlardan Kılıçdaroğlu’na destek

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verilen ‘zorla getirilme’ kararına İzmirli belediye başkanları sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:38
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
İzmirli başkanlardan Kılıçdaroğlu’na destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Avukat Mustafa Doğan İnal’a yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söylediği sözler nedeniyle yargılandığı dava duruşması dün gerçekleşti. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, Kılıçdaroğlu'nun ‘zorla getirilme’ kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İzmirli belediye başkanları, bu karara tepki göstererek Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesapları üzerinden desteklerini ifade etti. Belediye başkanları, yargının tarafsızlığını sorgulayan açıklamalarda bulunurken, bu kararın hukukun siyasallaştığına dair endişeleri artırdığını vurguladılar.

YILDIZ: KILIÇDAROĞLU VE HALKIMIZIN ORTAK DERDİ AYNI

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Hukukun olduğu yerde, gözdağı olamaz. Önceki Dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için verilen ‘zorla getirme’ kararı; ülkemizde yargı bağımsızlığının ve adalet terazisinin olmadığının göstergesidir. Tamamen siyasi bir çıkar girişimidir. Cumhuriyet ve değerlerlerinin yola çıkışının 101’inci yılına erişirken, demokrasi mücadelemiz devam ediyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve halkımızın ortak derdi aynıdır; arkasındayız” ifadelerine yer verdi.

DUMAN: YARGININ TARAFSIZLIĞINI KAYBETTİĞİNİN GÖSTERGESİ

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verilen zorla getirme kararı, yargının tarafsızlığını kaybettiğinin açık göstergesidir.  Bu karar siyasidir. ‘Hak, hukuk, adalet’ diyerek verdiği mücadele ile milyonlara umut olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız” diye aktardı.

KINAY: SUÇLULAR DOLAŞIRKEN, BU KARARI KABUL ETMİYORUZ

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, “Önceki dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından zorla getirme kararı verilmesi hukukun bağımsızlığına ve tarafsızlığa sürülmüş büyük bir lekedir. 26 suç kaydı bulunan suçlular, katiller, hırsızlar, tecavüzcüler sokakta elini kolunu sallayarak dolaşırken, eski Genel Başkanımıza yönelik alınan bu kararı kabul etmiyoruz. Muhalefeti susturmak ve gündemi değiştirmek için gösterilen bu çabaya karşı sözümüz çok net. Kemal Kılıçdaroğlu yalnız değildir” sözlerine yer verdi.

SENGEL: TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verilen duruşmaya zorla getirme kararı, tamamen siyasi bir karardır. Bu karar da göstermektedir ki, hukukun üstünlüğü yine siyasi amaçlara kurban edilmektedir.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman olduğu gibi bu hukuksuzluğun karşısında durmaya devam edeceğiz.  Adalet bir gün herkese lazım olacak” diye vurguladı.

UZUN: KARARI KABUL ETMİYORUZ

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Cumhuriyet Halk Partimizin 7'nci Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verilen zorla getirme kararı, adaletin temel ilkelerine ve demokratik değerlerimize zarar vermiştir. Yıllardır ülkemizin daha demokratik, adil ve özgür bir yer olması için mücadele eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında verilen bu kararı kabul etmiyor, her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.