Kılıç: Eğitim, parayla ölçülebilecek bir kavram değil

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eğitime yeterli bütçenin ayrılmadığını vurgularken, eğitimdeki eksikliklerin altını çizdi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:10
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Kılıç: Eğitim, parayla ölçülebilecek bir kavram değil

Muhabir- Merve Ağrıç/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, eğitime ayrılan bütçenin yetersizliği konusunda sosyal medya hesabından önlemli bir paylaşımda bulundu. Kılıç, yaptığı paylaşımda, Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitime yeterli kaynak ayırmadığını belirterek, mevcut eğitim sistemindeki sorunlara ve veliler üzerindeki maddi yükümlülüklere vurgu yaptı. Eğitimdeki temel eksiklikleri sıralayan Kılıç, özellikle okullardaki hijyen malzemeleri, personel yetersizliği ve kayıt sırasında velilerden alınan bağışlara dikkat çekti.

ÇOCUKLARIN TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAYAN MEB’İN BÜTÇESİ NEREYE GİDİYOR?

Eğitime yeterli bütçenin ayrılmadığını vurgulayan Kılıç, “Sizin itibarınız bizim geleceğimizi karartıyor! Dışişleri Bakanlığı 4 milyon 95 bin TL araba lastiğine, Diyanet İşleri Başkanlığı 6 milyon TL tuvalete harcıyor ama; Okullarımızda: Güvenlik, sabun, tuvalet kağıdı, yemek, sağlıklı içme suyu ve yeterli personel yok! Ama velilere yük var! Sorumluluk okul idarecilerinin üzerine yıkılmış; hijyen malzemesi, A4 kâğıdı, hatta 'bağış' adı altında kayıt ücreti toplanıyor! Çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan aciz MEB’in aldığı devasa bütçe nereye gidiyor? Tarikatlar ve cemaatlerle yapılan protokollere mi? İşini şimdilik gören, çocuğunu ‘bağış’ adı altında verdiği ücretle görece iyi bir okula kayıt ettirdiğini zanneden velilere sesleniyorum; bu çarpık düzene karşı ses çıkarın. Eğitim, parayla ölçülebilecek bir kavram değil. Ekonomiler çöker doğru yönetimle birkaç senede düzelir. İşsizler iş bulur. Ancak eğitim doğru planlanmazsa nesilleri yok eder ve biz bir nesili kaybetmek üzereyiz. Çocuklarımızın geleceğini yok sayan bu anlayışla mücadele edeceğiz”ifadelerine yer verdi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.