Olcay Kılavuz kimdir? Olcay Kılavuz kaç yaşında?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ziyaretinin hemen ardından, Sinan Ateş suikastı dosyasında adı geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı olan Olcay Kılavuz'un görevine son verildi. Bu gelişmeyle birlikte, Olcay Kılavuz'un kim olduğu ve geçmişi hakkında meraklar arttı. Peki, Olcay Kılavuz kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 14:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Olcay Kılavuz kimdir? Olcay Kılavuz kaç yaşında?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ziyareti sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş suikastı dosyasında şüpheli olarak adı geçen MHP TBMM danışmanı Olcay Kılavuz'un görevine son verdi. Bu gelişmenin ardından Olcay Kılavuz'un kim olduğu ve geçmişi hakkında birçok soru gündeme geldi. Peki, Olcay Kılavuz kimdir?

OLCAY KILAVUZ KİMDİR?

Mehmet Esin ve Emine çiftinin çocuğu olan Olcay Kılavuz, 18 Ekim 1985'te Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Azatlı beldesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini Niğde'de, lise eğitimini ise Niğde Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesinde tamamladı. Niğde Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölümü'nden ve 2015 yılında aynı üniversitenin Spor Yöneticiliği Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında Düzce Üniversitesi'nde "Ülkü Ocakları Mensuplarının İnternet Bağımlılığı ile Fiziksel Aktiviteye Katılım Düzeylerinin İncelenmesi" konulu tezi ile yüksek lisans derecesini aldı.

olcay kılavuz kimdir

OLCAY KILAVUZ HANGİ GÖREVLERDE YER ALDI?

Ülkü Ocakları'nda çeşitli görevlerde bulunan Kılavuz, 9 Aralık 2012'de Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak atandı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Mersin milletvekili seçildi ve 31 Aralık 2018'de Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrıldı. 2018 seçimlerinde MHP'nin birinci sıradan milletvekili adayı iken, 2023 seçimlerinde dördüncü sıradan aday gösterildi ve seçilemedi. Seçimlerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı olarak görev yapmaya başladı.

2013 yılında başbakanlık koruma polisine, 2020 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Özgür Özel'e yumruk attı. 2023 yılında Sinan Ateş cinayeti şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edildi.

Olcay Kılavuz, 2015 yılında Kadriye Biber ile evlendi ve iki çocuk sahibidir.

OLCAY KILAVUZ KAÇ YAŞINDA?

1985 yılında dünyaya gelen Olcay Kılavuz, 2024 yılında 39 yaşındadır

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.