Özel’den Hulusi Akar’a sert mesaj: Hesaplaşmaya hazırım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalara ve Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar’ın açtığı davaya yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 12:14
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Özel’den Hulusi Akar’a sert mesaj: Hesaplaşmaya hazırım

Muhabir- Merve Ağrıç / Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalara sert bir yanıt veren Özel, Erdoğan’ın toplumda kutuplaşma yaratmaya çalıştığını öne sürdü. Özel, Türkiye’nin artık yüksek tansiyon ve siyasi polemik istemediğini, vatandaşın gerçek sorunlarına odaklanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Hulusi Akar’a yönelik eleştirilerini yineleyen Özel, geçmişte açılan davalara değinerek, Akar ile tekrar hesaplaşmaya hazır olduğunu belirtti. Konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerle birlikte, CHP'nin yerel yönetimlerdeki başarılarına da dikkat çeken Özel, halkın kutuplaşma değil, hizmet istediğinin altını çizdi.

GENCECİK TEĞMENLERİN GELECEKLERİYLE OYNAMAYA ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gezi için özür dilemesi gereken biz değiliz. Özür dilemesi gereken onlar” sözüne yanıt veren Özel, “Sayın Erdoğan'ın ne dediğini ben anlıyorum da Türkiye'de kimse anlamıyor. Çünkü Sayın Erdoğan'ın bir tane derdi var. Kutuplaşma, gerginlik ve onun üzerinden siyasi düşüşüne engel olmak. Kendisine bir akıl vermişler. Efendim normalleşme süreci muhalefete yarıyor, normalleşme süreci Cumhuriyet Halk Partisi'ne yarıyor aman eski kavgalara dönelim. Her hafta haftanın gerginliğini icat ediyor. İlk önce ağzına Dilruba’yı doladı. Sonra gidip katıldığı onur duydum, gurur duydum dediği teğmenlerin mezuniyet döneminden 8 gün sonra haksızca saldırdı ve o gencecik teğmenlerin gelecekleriyle oynamaya çalışıyor. Yetmedi şimdi de gezi diyor. Yani müflis tüccar döner döner eski defterleri karıştırırmış hesabı. Ona 'gezi için özür dile, geziyle ilgili bir şey söyle' falan diyen yok. Benim derdim bambaşka. Tutturdular Dilruba’nın kullandığı bazı ifadelerden dolayı efendim Özgür Bey'in yanında oturdu, Özgür Bey, CHP bize bunları dedi, biz birine bir şey diyeceksek yüzüne söyleriz. Geçmişte çok söyledik. Bir kelime de eksik söylemedik ama vatandaşımız bizden 31 Mart tarihi itibariyle artık kutuplaşma değil kucaklaşma istediğini, kendisinin gerçek dertlerinin konuşulmasını ve siyasi polemiklerin kendisi yoksulken, açken, işsizken, geleceğinden kaygılıyken, siyasi tartışmaları istemediğini gösterdi. Bunu sürdürenleri 22 yıl sonra ikinci parti yaptı.  Vatandaşın derdini konuşan Cumhuriyet Halk Partisi'ni birinci parti yaptı” ifadelerine yer verdi.

ÖZÜR DİLEMEK BU ÜLKEDE CESARET İŞİ

İzmir'de 31 aday gösterdiklerini dile getiren Özel, “29’unu belediye başkanı seçti. Güya bu İzmir'e dünya kadar laf ediyorlardı. Kibirli kibirli konuşuyorlardı ama milletin mesajı net. Bana hizmet edin, derdimi çözün, derdime çare olun diyor. Biz de bunu konuşuyoruz ama bambaşka yerlerden gerginlikler çıkarmaya çalışıyor. Benim söylediğim ve özür dileyecek bir kelime lafım yok, varsa söylesinler. Efendim Dilruba söyledi, ben Dilruba'ya kalbini kırdıkların vardır, bu sözleri düzelt diye ceza evinden çıktığında söylemişim. Yok efendim Dilruba yanına oturdu. Dedim ki Dilruba kimi kırdıysa Tayyip Bey'i ya da bugün polemik arayan arkadaşların falan aşan bir şey bu. AK Partilileri üzdüyse Dilruba, ben Dilruba adına o gençtir, onun adına ben özür dilerim. Hadi dedim şimdi Tayyip Bey de onun yanındakilerin çevresindekilerin ya da kendisinin Cumhuriyet Halk Partilileri ve muhalefeti kırdığı ifadeler için özür dilesin. Dünya hakaret duyduk, dünya küfür işittik. Gelin hepsini birden geride bırakmak için Tayyip Bey'de bir adım atsın. Özür dilemek normalleşme çağrısı yapmak bu ülkede kavgayı bırakmak vatandaşın derdine eğilmek cesaret işi. Bunun maliyetini hesaplarsanız sonunuz geldi demektir. Çünkü her şeye oy diye bakarsanız bu hale düşmüşsünüz demek. Yanına oturtmayla, yanına varmayla oluyor olsaydı hadi bakalım partinin sözcüsü ya da genel başkan vekili ayrı ayrı konuştular. Tayyip Bey Atatürk heykelleri yerde köpek leşi gibi sürüklenecek diyen adam Atatürk'e zerre muhabbet besleyen ne ölüme ne dirime gelsin dedi. Tayyip Bey dirisine gitti ziyaret etti. Yatağının ucuna oturdu, elini tuttu, gözüne baktı, ölüsüne de 5 tane bakan yolladı. E Tayyip Bey o zaman Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için bir özür dilesin bakalım. Yanına gitmekle, yan yana oturmakla, yanına varmakla bu ifadelerin hepsi sahipleniliyorsa, hadi bakalım Tayyip Bey Ayasofya'ya ilk atadıkları imam döndü; İsmet Paşa'ya iblis CHP'lilere kafir dedi. Atatürk'e dolaylı yoldan döndü; Bunların hepsi kafir, hepsi iblis dedi. Ne diyeceğiz bunlara? Halen daha maalesef birkaç meczup bütün diyanet personeli tenzih ederim. Cami cami gezip bütün CHP'lilere sövüyor. Kadınların namusuna dil uzatıyor. Hadi onlar için özür dileyin” dedi.

ÖZÜR DİLENECEKSE VERA'DAN ÖZÜR DİLEMEK LAZIM

Türkiye’nin iktidardan icraat istediğini vurgulayan Özel, “Benim anlatmaya çalıştığım bu ülke yüksek tansiyon istemiyor, bu ülke iktidardan icraat istiyor, muhalefetten hizmet istiyor. Bugün muhalefette bulunan son seçimlerin 2’nci partisi olan genel seçimin CHP yerel de iktidardır. Arı gibi çalışıyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Bu millete hizmet etmek için. Ben açmaya yetişemiyorum, belediye başkanlarım her birisi her bir yerde. Kimi kent lokantası açıyor, kimisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir başka ildeki en iyi projelerini getirip uygulamaya sokuyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir belediyesi hizmette yarışıyorlar. Evveli gün Bornova'da 16 açılış yaptım. Dün Kocaeli'nde 4 tane açılış yaptım. Her birisi birbirinden değerli projeler. Biz işimize bakıyoruz. Tayyip Bey kavgaya bakıyor. Benim derdim artık bu kavgadan vatandaş illallah dedi. Tayyip Bey size verilen akıl yanlıştır. Kavgayla bu iş olsaydı 31 Mart öncesi ağzınıza geleni söylediniz bu iş olurdu. Bundan sonra olmayacak. O devirler geride kaldı. Onun için söyledim. Yok efendim Gezi, 10 senelik eski bir defteri açacak. Oradan kutuplaşma çıkaracak. Yok Gezi'den bir özür dilenecekse vallahi Vera babasız okula başladı. Vera'dan özür dilemek lazım. Bu konuda daha Tayyip Erdoğan'a bir kelime daha laf söylemeyeceğim. Biz üzerimize düşeni yaptık. Vatandaş kavga isteyen sizi de görüyor, gerginlik yaratan sizi de görüyor.  Ben kavga etmem. Vatandaşın derdiyle dertlenirim. Bir kavgan varsa vatandaşın ekmek kavgasıdır, yoksulluk kavgasıdır, işsizlik kavgasıdır diyen Cumhuriyet Halk Partisi'ni görüyor. E bu böyle olmaz. Olmazsa var bir çaresi. Onun da çaresi Cumhuriyet Halk Partisi. Nasıl 31 Mart'ta millet doğruyu gördüyse doğru bir karar verdiyse o kararından da fevkalade memnunsa yapılan bütün ölçümlerde, yerelde, genelde bunu gösteriyorsa 2025 yılı Kasım ayı son tarih. Tayyip Bey gelsin vatandaşı rahatlatsın. Bugünden seçimin gününü söyleyelim. Bir sene boyunca hepimiz bu milleti bu cendereden bu çıkıntıdan nasıl kurtaracağız? Anlatalım. En büyük hakem kararı versin. Kavga etmeden, hakaret etmeden, küfür etmeden. Biz yeterince küfür hakaret duyduk. Bunlara cevap vermediğimiz için de milletimizin teveccühünü gördük. Bundan sonra da böyle devam ediyoruz” diye aktardı.

HULUSİ AKAR’LA ÇIKALIM HESAPLAŞALIM

Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar’ın 100 bin TL’lik tazminat davası açmasına şaşırmadığını dile getiren Özel, “Hulusi Bey bu ifadeleri ve fazlasını meclis genel kurulunda duymuştu. Yüzüne söyledim. O günde 2 dava açtı. Ceza davası yürümedi. Tazminat davası o günün parasıyla 500 bin TL’ydi. Dolar herhalde bunun beşte biriydi. Değil 100 bin TL o günün parasıyla 500 bin TL’ydi, davayı biz kazandık. Çünkü benim sözlerimi yani Hulusi Akar'ın arkadaşlarının bedduasını aldığını, hakkını helal etmeyerek öldüklerini ve darbe süreciyle ilgili kusurlarını söylediğim sözlerine Hulusi Akar arkasında bir kişi bulamadı. Bana 224 emekli amiral ve general ve kıdemli albay senin lehine tanıklık edeceğiz diye dilekçe verdiler. Mahkeme orada bitti. Hulusi Bey o gün 500 bin TL açıp bugün 100 bin TL açıyorsa bugün zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Eğer gerçekten güveniyorsa yine bugünkü parayla yatırsın harcını açsın 2 buçuk milyon TL’lik dava, o günkü 500 bin TL bugün ona denk geliyor. Çıkalım hesaplaşalım. Benim arkamda benim söylediğim sözlerin doğruluğunu bilen çünkü bunu bana aktaran 224 tane geçmişte onu bilen onu tanıyan silah arkadaşı var ve hepsi benim şahidim olmak üzere dilekçe verdiler mahkemeye. Sayın Hulusi Akar bugün zevahiri kurtarmasın. Kanun önünde beyanlarımın doğruluğu ve haklılığı ispatlanmıştır. Arkadaşlarının deyimiyle o devirler geçti sayın Hulusi Akar. Eskiden diyorlardı ki; su uyur, Hulusi Akar. Artık akamıyorsun. Girdiğin kabın şeklini alamıyorsun. Bulunduğun yer mevkii bile sana çok. Yavaş yavaş tarihin en kötü yerini muhafaza edeceksin ve günü geldiğinde silah arkadaşlarının gözünün içine bakarak bunun vicdan muhasebesini yapmak zorunda kalacaksın. Kimse bulunduğu makama, mevkiye, partisine güvenip kabadayılık taslamaya çalışmasın. Herkes kimin ne olduğunu bilir” sözlerine yer verdi.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.