Özel’in ‘baba ocağı’ çağrısı İzmir’de karşılık buldu: CHP’de dev katılım!

Yerel seçim öncesinde ve sonrasında sıklıkla ‘Baba ocağına dönün’ çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısı İzmir’de karşılık buldu. CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen törenle DEVA Partisi’nden istifa eden büyük bir grup CHP’ye katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 15:40
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
ilksesgazetesi.com
Özel’in ‘baba ocağı’ çağrısı İzmir’de karşılık buldu: CHP’de dev katılım!

Yerel seçimler sonrası siyasi partilerde başlayan istifa krizi DEVA Partisi’ne de sıçradı. İstifalarla birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sıklıkla ‘Baba ocağının kapısı herkese açık’ diyerek tüm istifa edenleri CHP’ye davet etmişti.

Öte yandan; Özel’in çağrısı İzmir’de karşılık buldu. Seçimlerin ardından DEVA Partisi Konak Başkan Adayı Ali Rıza Uygur, ilçe yönetim kurulu üyeleri de dahil olmak üzere toplam 83 kişiden oluşan DEVA Partili grup partilerinden istifa ederek CHP’ye geçme kararı aldı. Önümüzdeki günlerde partiye yaklaşık 150 kişinin daha katılması bekleniyor.

Kararın ardından bugün CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda rozet takma töreni gerçekleştirildi. Törene; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve ilçe örgütü katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda ‘baba evi’ vurgusu yapılırken İl Başkanı Aslanoğlu’ndan iddialı üye sayısı çıkışı geldi.

ASLNAOĞLU: 1 YIL İÇİNDE ÜYE SAYIMIZI İKİYE KATLAMAYI HEDEFLİYORUZ

CHP İzmir’de üye sayısını 1 yıl içinde ikiye katlamayı hedeflediklerini belirten Aslanoğlu, “Genel Başkanımız ‘burası baba evi’ diyor. Bazen günler geçince baba evinden büyüyenlerim kimi ırakta kimi yakında olabiliyor. Ama günü gelince hepsi baba evine geri dönüyor. Baba evine geri dönen tüm arkadaşlarıma ‘Baba evine hoş geldiniz’ diyoruz. Özellikle yerel seçimlerden sonra CHP’ye, baba ocağına çok güçlü katılımlar görüyoruz. Her gün ilçelerimizde ve il binamızda partililerimiz büyüyerek katlanıyor. Bizler 1 yıl sonra partili sayımızı iki katına çıkarma hedefiyle yol alıyoruz. Önceki dönemlerde başka partilerde ülkesi için mücadele etmiş tüm arkadaşlarımızı CHP’nin saflarına davet ediyoruz. Hep birlikte iktidara yürümeye davet ediyoruz” dedi.

İLGAZİ: BÜYÜK BİR GÜÇ KATACAĞINA İNANIYORUM

CHP Konak İlçe Başkanı İlgazi, yeni katılımların partiye güç vereceğini belirterek “Bugün CHP Konak için çok önemli bir gün. Genel Başkanımız Özgür Özel’in genel başkanlığı aldığı gün kadar heyecanlıyım. Çok önemli bir katılım olacak. Büyük bir güç hatta mihenk diyeceğimiz bir aile bugün ailemize katılım sağlıyor. Ali Rıza başkanımızla biz seçim sürecinde hep omuz omuza çalıştık. Bu örgüte büyük: bir güç katacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

MUTLU: MEYVELERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Konak Belediye Başkanı Mutlu ise seçim döneminde birlikte yol yürüdüklerini hatırlatarak, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz, bireysel ve toplumsal özgürlükler için yan yana yürüdüğümüz arkadaşlarımızla aynı partide buluşmak çok heyecan verici. Bundan sonraki çalışmaları aynı parti altında yürütmenin güzelliğinin meyvelerini önümüzdeki günlerde alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

UYGUR: DİĞER BÜTÜN PARTİLER CHP’YE GÖRE KENDİNİ AYARLAR

CHP’ye geçen isimlerden olan DEVA Partisi Konak Başkan Adayı Uygur, “Bugün bizim için önemli. CHP, Türkiye’nin demokrasisinin ve cumhuriyetin ana direğidir. Diğer bütün partiler CHP’ye göre kendini ayarlar. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in baba evi çağrısına biz de uyduk. Güç katmaya geldik. Umarım bu yolu bundan sonra beraber yürürüz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.