Taner Demirer kimdir? Prof. Dr. Taner Demirer kaç yaşında?

İYİ Parti'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda eski Sağlık Politikaları Başkanı olan Prof. Dr. Taner Demirer, CHP'ye geçti. Bu haberin ardından Demirer hakkında merak uyandı. Şimdi gözler, Prof. Dr. Taner Demirer'in kim olduğuna çevrildi. Peki, Taner Demirer kimdir, kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 15:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Taner Demirer kimdir? Prof. Dr. Taner Demirer kaç yaşında?

Bugün TBMM'de gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda, Genel Başkan Özgür Özel, İYİ Parti'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı olan Prof. Dr. Taner Demirer'in CHP'ye katıldığını duyurdu. Özel, Demirer'e CHP rozetini taktı. Peki, Taner Demirer kimdir, kaç yaşında?

Taner Demirer kimdir

TANER DEMİRER KİMDİR?

Yozgat kökenli olan Taner Demirer, 27 Mart 1961 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. 1984 yılında dönem üçüncüsü olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Prof. Dr. Taner Demirer, eğitimine ABD'de devam etti ve 1987-1997 yılları arasında ABD'de bulundu. İç Hastalıkları alanında Wisconsin Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimi aldı. Ardından Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu alanlarında eğitimini Washington Üniversitesine bağlı Fred Hutchinson Kaner Merkezinde tamamladı ve bu süreçte kendisine "Olağanüstü Klinik Araştırma" ödülü verildi.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığına bağlı ilk kemik iliği transplant merkezini Ekim 1999’da Ankara Numune Hastanesinde kurarak Ekim 2001 yılına kadar bu merkezin direktörlüğünü yürüttü. Dr. Demirer, TÜBA ve Avrupa Bilimler Akademisi Asli Üyesi olup aynı zamanda Dünya Akademiler Birliği Seçici Kurul üyesidir.

TANER DEMİRER KAÇ YAŞINDA?

1961 doğumlu olan Taner Demirer, 2024 yılında 64 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.