Tüketicinin Korunmasına ilişkin kanun teklifi TBMM’de: Cezalarda uzlaşma ve doğrudan satış reformları

AK Parti, tüketicinin korunmasını artırmayı ve idari yükü hafifletmeyi amaçlayan yeni bir kanun teklifi sundu. Ticari reklam cezalarında uzlaşma getiriliyor, doğrudan satış reformu yapılıyor

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 17:54
Kaynak: İHA
Tüketicinin Korunmasına ilişkin kanun teklifi TBMM’de: Cezalarda uzlaşma ve doğrudan satış reformları

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, tüketicinin korunmasını hedefleyen önemli bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduklarını duyurdu. Güler, 14 maddeden oluşan Tüketicinin Korunmasına Dair Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi ve önemli düzenlemeleri açıkladı

Güler, teklifte yer alan düzenlemelerin amacının hem idari işlem maliyetlerini hem de yargının iş yükünü azaltmak olduğunu belirtti. Özellikle ticari reklam ve haksız ticari reklam cezalarının uzlaşma kapsamına alınacağına dikkat çekti. Bu değişikliklerle, idari süreçlerin daha verimli hale getirilmesi ve yargı üzerindeki yükün hafifletilmesi hedefleniyor.

Teklifin bir diğer önemli maddesi, doğrudan satış sistemlerinin düzenlenmesine yönelik. Güler, “Yaklaşık 2 milyon kişinin gelir elde ettiği ve ekonomik büyüklüğü 10 milyar TL’yi aşan doğrudan satış sistemlerini düzenleyerek, hem tüketicilerimize hem de doğrudan satış yapanlara daha etkin koruma sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Ayrıca, yasa dışı piramit satışlar ile yasal doğrudan satışlar arasındaki ayrımın netleştirileceğini, böylece mağduriyetlerin önleneceğini ifade etti.

İdari para cezalarındaki artışa da değinen Güler, “İdari para cezalarını on kata kadar artırdık. Bu sayede hem idarenin işlem maliyetlerini hem de yargının iş yükünü azaltmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, elektronik ticaret pazar yerleri üzerinden yurtdışına yapılan satışların teşvik edilmesi ve yüksek teknoloji yatırımları gerçekleştiren e-ticaret firmalarına teşvik verilmesi için lisans ücretlerinde değişiklik yapılacağını belirtti.

Son olarak, AK Parti’nin işe alım listeleri hakkında sorulan soruya Güler, “Böyle bir durum yok. Teşekkür ederim” şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.