Ümit Özdağ’dan İzmir’de yeni anayasa mesajı!

Zafer Partisi İzmir 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Özdağ, “Türkiye’nin gündemine Erdoğan sıkıştıkça getirdiği Anayasa değişikliği var. Oysa ki Türk halkının gündeminde bu yok. Türk halkının gündeminde ekonomik kriz, sefalet, açlık var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 17:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ümit Özdağ’dan İzmir’de yeni anayasa mesajı!

SEMİ TEKTAŞ / Zafer Partisi İzmir İl Kongresi Kültürpark İzmir Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye tek aday mevcut İl Başkanı Naşit Bigüvi tek aday oldu. Kongrede Parti Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Naşit Bigüvi’nin yanı sıra bir çok Zafer Partili il ve ilçe başkanı, Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kendisi hakkındaki tehditlere boyun eğmeyeceğinin altını çizen Özdağ, “Bugünlerde de yine iktidarın, başyazarının yazısında Zafer Partisi ve Ümit Özdağ, ‘milli güvenlik tehdidi’ diyor. Bu ülkede Hizbullah geleneğinden gelen ve onu terör örgütü kabul etmeyen HÜDAPAR, milli güvenlik tehdidi değil, ortağınızdır. Binlerce asker ve polisimizin, öğretmenimizin, istihbaratçımızın, vatandaşımızın kanına girmiş olan PKK ve onun siyasette uzantısı DEM Partisi, milli güvenlik tehdidi değil; ama Zafer Partisi ve Ümit Özdağ milli güvenlik tehdidi oluyor değil mi? Canınız cehenneme. Beni siyasetten yasaklayacakmışsınız, çakma bir dava üzerinden. Çok korktum. Beni öldürmeden bu mücadeleden vazgeçmem. Mustafa Kemal’in boynuna idam ipi astınız, o mücadeleye devam etti; ben de bu mücadeleye ölene kadar devam edeceğim” şeklinde konuştu.

ANKET TEPKİSİ

Özdağ, “Bir kısım oyumuzu partilerine aktartırken onlar bile Zafer’in yükselişini görmek zorunda kalıyorlar. Sizler de günlük yaşamınızda partimizin halk tarafından her geçen gün daha çok anlaşıldığını görüyorsunuz. Zafer Partisi bir makam misyonu değildir, bir vatan mücadelesidir. 8 Aralık’ta Ankara’da kurultayımız olacak. Türkiye siyasetinin üzerinde çok konuşacağız. Burada ise aynı zamanda Türkiye için çözüm önerilerimizin bir bölümünü daha Türk halkıyla paylaşacağız. Biz, dinamik bir partiyiz ve dinamik parti olarak geçmişten gelen ve bugün yaşanan sorunlara tespit ve çözüm önerileri getireceğiz. Bundan sonraki Cumhurbaşkanı seçimleri de olsa parlamento seçimleri de olsa, her iki seçimde de Zafer Partisi zafere inanan Türk milletinin zaferine inanan kadrolarıyla seçim sonuçlarını Türk milletinin lehine şekillendirecek sonucu muhakkak alacaktır” dedi.

DEM’LE EL SIKIŞMAYIZ

Özdağ, “Bizler, DEM’le el sıkışmayız ve HÜDAPAR’ın elini havaya kaldırmayız. DEM Parti Milletvekili Garo Paylan’ın beni hedef gösterdiği ifadesini bir iltifat kabul ediyoruz. Bir Talat ölür, bin Talat doğar. Paylan, bunu söylerken bir amacının da beni bir suikastın hedefi yapmak istediğini biliyorum. Emniyet Genel Müdürü Koruma Daire Genel Başkanı, sen de biliyorsun bunu değil mi? İçişleri Bakanı Ali (Yerlikaya) sen de bunu biliyorsun değil mi? Bu açıklamanın amacının beni hedef göstermeyi, bana gelen herhangi bir suikast saldırısının önünü açar. Şayet böylesi bir şey olursa, bunun müsebbibi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dır, siyasi terör örgütleridir. Tüm tehditlere rağmen, yolumuza arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Çünkü Zafer Partisi, kurulduğu zaman AKP’si, CHP’si ve İYİ Parti’si sığınmacı ve kaçakların kalması üzerinde uzlaşmışlardır” şeklinde dile getirdi.

DERVİŞOĞLU’NA ÇAĞRI

Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na çağrıda bulunarak, “Sizin belirlediğiniz bir televizyon kanalında karşı karşıya gelelim ve 13 milyon sığınmacının vatanlarına geri gönderilmesini tartışalım. 2011 yılında olaylar başladığına bu konuda hiçbir plan yaptığınız mı?  O dönemlerde bu stratejiyi kamuoyuna ilettiniz mi? Ve ayrıca 2011’den sonra bu konuda bir çalışmalar oldu mu sizin nazarınızda? 2012’den 2024’e kadar bu konuda kitap yazdınız mı? Milli güvenlik için ‘ne iş olursa yaparız abi’ demekle olmaz. Güvenliği asla bu şekilde sağlayamazsınız. Milli güvenlik de Zafer Partisi’ne emanettir. Bu çerçevede üzerinde partimiz olarak durduğumuz Türkiye’nin gündemine Erdoğan sıkıştıkça getirdiği Anayasa değişikliği var. Oysaki Türk halkının gündeminde bu yok. Türk halkının gündeminde ekonomik kriz, sefalet, açlık, 85 yaşındaki kadınların sokakta kâğıt mendil satarak kazandığı parayla ekmek ve ilaç alması var. Türk halkının gündeminde son beş yılda en yüksek gelir grubu hariç topladıkları milli gelirden aldığı payın azalması var. Türk halkının gündeminde adaletsizlik ve soygun düzeni var” eleştirisini yaptı.

BİRGÜVİ’DEN BAŞKAN TUGAY’A SERT ELEŞTİRİ

Naşit Birgüvi, İzBB Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Karşıyaka’da bazı ihalelerin Cengiz Holding’e vermesi üzerine eleştirilerini sıralarken Basmane Çukuru’na değindi. Başkan Birgüvi, “Yollarda gelirken rezil bir kokuyla, Türkiye’nin batıya açılan penceresi olarak görülen İzmir’i rezil eden başkandan bahsedeceğim. Acemilik döneminde Karşıyaka Belediye Başkanıyken, orada kupon bir semt olan Mavişehir’de belediyenin arazisinin dörtte birini 5’li çeteye satmıştır. Bunu da acemiliğine denk geldiğini itiraf etmişti. Satmamış olsaydı, sayıştay raporuyla hükümet bu konuda mutlaka ceza çıkaracaktı. Memleketin malını ise peşkeş çekiyorlar. Mavişehir de yetmedi. Şimdide de ‘Basmane Çukuru’ diye nitelenen sonrasında Buca metrosunun da topraklarını oraya doldurup orayı da çukur olmaktan çıkaran 21 dönümlük bir araziyi satacaklar” dedi.

SOLOTÜRK TARTIŞMASI

Öte yandan SOLOTÜRK’ün ‘tasarruf tedbirleri ’ne takıldığı hakkında konuşan Birgüvi, “9 Eylül’de her yıl SOLOTÜRK gösteri yapardı, bu sene ise tasarruf genelgesi var diye İzmir’den intikam alırcasına İzmirliyi mahrum bıraktılar. Adana’da ise SOLOTÜRK gösteri yaptılar. İzmir’e gelince ‘tasarruf. Siz İzmir’den intikam alıyorsunuz.  İzmir’e hiçbir şekilde hizmet getirmiyorsunuz. Zafer Partisi olarak öyle bir güçlü çıkalım ki AKP ve CHP’ye de haddini bildirelim” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.