Ursula Von Der Leyen Kimdir?  Kariyeri Hayatı

Arama motorlarında hız kesmeden aranan isimler arasında yer alan Ursula Von Der Leyen hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için araştırdık. Peki Ursula Von Der Leyen kimidr? İşte kariyer hayatı…

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 17:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ursula Von Der Leyen Kimdir?  Kariyeri Hayatı

Hem siyasetçi hem de doktor olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Ursula Von Der Leyen hakkında arama motorlarında arattığınız “Ursula Von Der Leyen kimdir?” sorusunu sizler için araştırdık ilte Ursula Von Der Leyen kariyer hayatı… Tüm detaylar haberimizde!

Ursula Von Der Leyen Kimdir?  

Ursula von der Leyen, Belçika'nın başkenti Brüksel'de doğdu, ancak 13 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya taşındı. Siyasete girmeden önce, Londra Ekonomi Okulu'nda ekonomi eğitimi aldı ve Hanover Üniversitesi'nde tıp okudu. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yakın bir müttefiki olan Von der Leyen, 2005 yılından beri Almanya'nın muhafazakâr partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) üyesidir. 2013 yılında CDU ile merkez-sol Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasındaki üç aylık müzakerelerin ardından Alman Savunma Bakanı olarak atanması beklenmedik bir gelişme olarak değerlendirildi. Bu görevden sonra, Von der Leyen'in popülaritesi Alman kamuoyunda hızla arttı. NATO'daki Alman askeri varlığının artırılması gerektiğini savundu. Savunma Bakanlığı, özel anlaşmalarla danışmanlık şirketlerine milyonlarca Euro para aktarıldığı iddialarıyla suçlanmıştı. Von der Leyen, bu anlaşmalarda usulsüzlükler olduğunu kabul etmiş ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için önlemler alındığını belirtmişti. Tıp eğitimi sırasında bitirme tezinde fikir hırsızlığı yaptığı iddiaları da gündeme gelmişti. Üniversite tarafından oluşturulan komisyon, Von der Leyen'in tezindeki alıntıların uygun şekilde referans verilmediğini ancak bunun kasıtlı olmadığını ve tezin fikri bütünlüğünü etkilemediğini sonucuna varmıştı.

Kariyeri Hayatı

1990 yılında eşiyle birlikte CDU'ya katılan Ursula von der Leyen, 1999 yılından beri aktif siyasetin içinde yer almaktadır. 2001 yılında Hannover bölgesinde yerel politikaya atıldı ve 2003 yılında Aşağı Saksonya Eyalet Parlamentosu'na seçildi. Aynı yıl içerisinde Christian Wulff'un kabinesinde Sosyal Güvenlik, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığı görevini üstlendi. 2005 yılında Angela Merkel'in kabinesine dahil olan von der Leyen, Aile, Yaşlı Vatandaşlar, Kadın ve Gençlik Bakanı olarak görev aldı. 2009 federal seçimlerinde Aşağı Saksonya Eyaleti'nden Federal Meclis'e, Bundestag'a girdi. Seçim sonrasında Sağlık Bakanlığı için düşünülen von der Leyen'in yerine FDP üyesi Philipp Rösler getirildi. Ancak 27 Kasım 2009'da Franz Joseph Jung'un istifasıyla boşalan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'na atandı. 2013 yılında CDU/CSU- SPD koalisyonu sırasında üç aylık müzakerelerin ardından Almanya'nın ilk kadın Savunma Bakanı olarak göreve başladı. Bu dönemde Avrupa Devlet ve Hükûmet Başkanları Konseyi, 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Avrupa Parlamentosu başkanı olarak aday gösterildiğinde, Angela Merkel'in koalisyon ortağı SPD'nin karşı çıkmasına rağmen seçilmesini sağladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.