Yücel: CHP’nin mutabakatı söz konusu değildir

Adalet Bakanı Tunç’un yeni Anayasa’ya ilişkin yaptığı açıklamalara cevap veren CHP’li Yücel, “Hukuku yok sayan, halkın iradesini gasp edenlerle CHP’nin hiçbir konuda mutabık olması söz konusu dahi değildir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 11:43
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Yücel: CHP’nin mutabakatı söz konusu değildir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Deniz Yücel Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yeni Anayasa’ya ilişkin yaptığı açıklamalara cevap verdi. Bakan Tunç geçtiğimiz günlerde “Yeni anayasa yapımı konusunda Türkiye'nin, demokratik, sivil bir anayasaya kavuşması, darbe anayasasından kurtulması noktasında herkes mutabık” şeklinde konuştu. Bu açıklamalara cevap veren Yücel, “Adalet Bakanı yeni Anayasa konusunda herkes mutabık demiş. Hukuku yok sayan, demokrasiyi benimsemeyip, halkın iradesini gasp eden, yargıya müdahale edip yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran, hak ve özgürlükleri tırpanlayıp Anayasal kurumları yok sayıp Anayasa’yı ihlal edenlerle bizim yani toplumun yüzde 38’inin oyunu alarak birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir konuda mutabık olması söz konusu dahi değildir” dedi.

ANAYASALAR TOPLUMSAL MUTABAKATA METNİDİR

Açıklamasının devamında Anayasa’nın değişebileceğini fakat bunun bir siyasi partinin varlık kaygısı için olmaması gerektiğini belirten Yücel, “Adalet Bakanlığı’nda oturan şahıs kendisi de hukukçu ama yine de hatırlatmakta fayda var. Anayasalar toplumsal mutabakat metinleridir. Anayasalar tabi ki değiştirilebilir. Ancak Anayasa değişikliklerindeki en temel kriter toplumun ihtiyaçlarıdır. Bir siyasi partinin varlık kaygısı hiç değildir. Bu ülkenin kurucu partisi olan CHP’nin Anayasa ile teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin korunması, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerinin kuvvetlendirilmesi ve işler hale getirilmesi konusunda ki duruşumuz son derece kararlıdır ve nettir” diye konuştu.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.