A Milli Futbol Takımı ilk galibiyet için İzlanda ile mücadele edecek

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında yarın İzmir'de İzlanda ile mücadele edecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 09:35
Kaynak: AA
A Milli Futbol Takımı ilk galibiyet için İzlanda ile mücadele edecek

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak maç, saat 21.45'te başlayacak. Maçta Arnavutluk Futbol Federasyonundan Enea Jorgji hakem olacak. Jorgji'nin yardımcıları ise yine aynı ülkeden Denis Rexha ve Ridiger Çokaj yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Eldorjan Hamiti.

Türkiye, grupta karşılaştığı ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kaldı. İzlanda ise sahasında Karadağ'ı 2-0 mağlup etti. İlk maçlar sonunda İzlanda 3 puanla lider iken A Milli Futbol Takımı’nın ise 1 puanı var.

Dördüncü grupta aynı gün Karadağ ile Galler, Karadağ'da TSİ 21.45'te mücadele edecek.

A Milli Takım'da sakatlığı biten ve Galler maçının ikinci yarısında oynayan kaptan Hakan Çalhanoğlu'nun İzlanda maçında ilk 11'de oynaması bekleniyor.

Merih'in cezası bitti

Milli takımda Galler maçında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, bu maçta oynayamayacak.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi sebebiyle 2 maç ceza alan Merih Demiral ise bu maçta oynayabilecek. Merih, Türkiye'nin EURO 2024'te Hollanda ve UEFA Uluslar Ligi'nde Galler ile karşılaştığı maçlarda cezası sebebiyle oynayamamıştı.

Türkiye'nin aday kadrosu

A Milli Takım'ın İzlanda maçı kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Merih Demiral (Al-Ahli), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg), Yusuf Özdemir (Corendon Alanyaspor)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Umut Nayir (TÜMOSAN Konyaspor).

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.