Al-Ittihad'ın teknik direktörü Laurent Blanc kimdir?

Suudi Arabistan futbolunda büyük bir değişim yaşandı. Al-Ittihad, teknik direktörlük görevine deneyimli Fransız çalıştırıcı Laurent Blanc'ı getirdi. Peki, Al-Ittihad'ın teknik direktörü Laurent Blanc kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 12:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Al-Ittihad'ın teknik direktörü Laurent Blanc kimdir?

Suudi Arabistan'ın önde gelen futbol kulüplerinden Al-Ittihad, teknik direktörlük görevine Fransız stratejist Laurent Blanc'ı getirdi. Kadrosunda dünya çapında yıldız isimler barındıran Al-Ittihad, Karim Benzema, N'Golo Kante ve Fabinho'nun ardından teknik direktörlük koltuğuna da büyük bir isim getirdi. Laurent Blanc'ın deneyimi ve futbol bilgisi, bu yetenekli kadronun potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedefinde önemli bir rol oynayacak. Peki, Laurent Blanc kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Laurent Blanc kimdir?

Laurent Blanc, 19 Kasım 1965'te Fransa'nın Alès şehrinde doğmuş olan eski millî futbolcu ve teknik direktördür. Blanc, futbol kariyerine 1983 yılında Fransa 2. Ligi ekiplerinden Montpellier HSC'de başlamıştır. Ardından Napoli'ye transfer olmuş, burada bir sezon geçirdikten sonra ülkesine dönerek Nîmes Olympique'e katılmıştır. Nîmes'den sonra AS Saint-Étienne'e geçen Blanc, burada savunmada oynasa da, iki yılda attığı 18 golle dikkat çekmiştir. Bu başarılarının ardından Auxerre'e transfer olmuş ve sonrasında Barcelona'ya geçmiştir. Barcelona'da Bobby Robson ile çalışarak La Liga'da ikincilik, Copa del Rey ve UEFA Kupa Galipleri Kupası gibi önemli başarılar elde etmiştir.

1997 yılında Fransa'ya dönen Laurent  Blanc, Marseille ile anlaşmış ve 1998 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Fransa millî takımının kaptanı olmuştur. Ancak, yarı finalde Hırvatistan'a karşı aldığı kırmızı kart nedeniyle final maçını kaçırmıştır. Çeyrek finalde Paraguay'a karşı attığı uzatma golü, Dünya Kupası tarihindeki ilk "altın gol" olarak kayıtlara geçmiştir.

Blanc, Inter Milan'a transfer olduktan sonra, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa'nın İtalya'yı yenerek kupayı kazanmasına önemli katkı sağlamıştır. Turnuva sonrası millî takımı bıraktığını açıklamıştır.

2001'den 2003 yılına kadar Manchester United'da oynamış, Lazio'ya transfer olan Jaap Stam'ın yerine alınmıştır. Futbol kariyeri, savunmanın en yetenekli isimlerinden biri olarak geniş bir üne sahiptir.

2007 yılında, Monaco'nun teknik direktörü Ricardo'nun yerine Bordeaux'ya teknik direktör olarak atanmıştır. İlk sezonunda Bordeaux'yu Lyon'un ardından ikinci sıraya taşıyarak büyük bir başarı elde etmiştir. Bu başarıların ardından, Raymond Domenech'in yerine Fransa millî futbol takımının teknik direktörü olmuştur. 2008-2009 sezonunda Bordeaux ile Ligue 1 şampiyonu olmuştur. 2010 FIFA Dünya Kupası'nın ardından Fransa millî futbol takımının başına geçmiştir.

Ancak, 2011 Mayıs ayında patlak veren ırkçılık suçları nedeniyle millî takım teknik direktörlüğünden alınmıştır.

2017 yılında Galatasaray Spor Kulübü, Laurent Blanc'ı teknik direktör olarak düşünmüş, ancak yardımcılarıyla birlikte yıllık 5 milyon Euro'luk maliyet nedeniyle anlaşma sağlanamamıştır.

Laurent Blanc nereli?

Laurent Blanc, 19 Kasım 1965 tarihinde Fransa'nın Ales şehrinde doğdu.

Laurent Blanc kaç yaşında?

19 Kasım 1965 tarihinde Fransa'da dünyaya gelen Laurent Blanc, 59 yaşındadır.

Laurent Blanc evli mi?

Laurent Blanc, eşi Anne Blanc ile evlidir ve Alex, Clement ve Davy adında üç çocuğa sahiptir.




Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.