Aleksey Mirançuk kimdir? Aleksey Miranchuk instagram hesabı nedir?

Rus profesyonel futbolcu Aleksey Mirançuk hakkında bilgiler merak konusu oldu ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizler için detaylı araştırma yaptık. Peki Aleksey Mirançuk kimdir ve hangi takımlarda yer aldı? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 16:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Aleksey Mirançuk kimdir? Aleksey Miranchuk instagram hesabı nedir?

Başarılı futbolcu Aleksey Mirançuk’un hayatı ve futbol kariyeri sporseverler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Sizler için kendisi hakkında tüm detayları derledik. Peki Aleksey Mirançuk kimdir ve hangi takımlarda yer aldı? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Aleksey Mirançuk kimdir?

Slavyansk-na-Kubani'de Andrey ve Elena Miranchuk'un çocukları olarak dünyaya gelen Aleksey ve ikizi Anton, futbol kariyerlerine memleketlerinin futbol okulu Olymp'te başladılar. Bir süre sonra, ikisi de Moskova'ya giderek Spartak Moskova'nın altyapı takımlarına katıldılar. Ancak, burada uzun süre kalamayarak fiziksel yeterliliklerinin yetersiz bulunması nedeniyle kulüpten ayrıldılar.

İkiz kardeşler, Lokomotiv Moskova'nın yöneticileri tarafından keşfedildiler ve kulübe katılmaları için davet edildiler. Aleksey, yaş grubunda üç Rusya Ligi şampiyonluğu elde etti ve final maçında iki gol kaydetti. Ayrıca, Ekim 2012'de Rusya Futbol Federasyonu Kupası'nda En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü kazandı.

aleksey mirançuk

Futbol Kariyeri

17 yaşındaki Aleksey Mirançuk, 20 Nisan 2013'te Lokomotiv Moskova formasıyla Rusya Premier Ligi'ndeki ilk maçına çıktı. Kuban'a karşı oynanan ve 0-0 berabere biten bu karşılaşmada ilk kez sahaya adım attı. 5 Mayıs 2013'te ise üst düzey liglerdeki ilk golünü atarak dikkatleri üzerine çekti. Lokomotiv Moskova'nın deplasmanda 4-2 galip geldiği Amkar maçında ilk asistini gerçekleştirdi. Maçta ilk yarıda takım arkadaşı Maicon'un pasıyla bir kafa golü kaydetti ve ikinci yarıda Renat Yanbayev'e asist yaptı.

Ağustos 2020'de, Mirançuk İtalyan Serie A kulübü Atalanta'ya yaklaşık 15 milyon avroya transferi gerçekleşti. 30 Ağustos 2020'de Lokomotiv Moskova, transferin gerçekleştiğini duyurdu ve tıbbi muayenenin ardından transferin tamamlanacağını açıkladı. 21 Ekim 2020'de, Mirançuk Atalanta formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde FC Midtjylland'a karşı ilk maçına çıktı ve bu karşılaşmada kulüp kariyerindeki ilk golünü attı.

Aleksey Mirançuk 2

Mirançuk, Rus milli futbol takımıyla ilk kez 7 Haziran 2015'te Arena Khimki'de Beyaz Rusya'ya karşı oynanan hazırlık maçında sahneye çıktı. 71. dakikada Yuri Zhirkov'un yerine oyuna dahil oldu ve 12 dakika sonra Rusya'nın 4-2 galibiyetindeki üçüncü golü kaydetti.

11 Mayıs 2018'de, 2018 FIFA Dünya Kupası için Rusya'nın genişletilmiş kadrosuna alındı. 3 Haziran 2018'de kesinleşmiş Dünya Kupası kadrosuna dahil oldu. Rusya'nın Uruguay'ı 3-0 yendiği grup aşamasındaki son maçta bir saat süre aldıktan sonra yerini Fyodor Smolov'a bıraktı. Bu, Mirançuk'un Dünya Kupası'ndaki tek maçında forma giymesi oldu.

Aleksey Miranchuk instagram hesabı nedir?

Aleksey Miranchuk'un instagram hesabının adı 'miranchuk'tur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.