Altınordu'da futbol günleri başlıyor

Türkiye'nin ve İzmir'in güzide spor kulüplerinden Altınordu'da futbol günleri başlıyor. Altınordu Football Days etkinliği 7-8 Eylül'de Torbalı Metin Oktay Yerleşke'sinde olacak. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 13:34
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Altınordu'da futbol günleri başlıyor

Türkiye'nin ve İzmir'in köklü spor kulüpleri arasında yer alan Altınordu, altyapı çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Türk futbolunun altyapıdaki lokomotif kulüplerinden olan Altınordu FK, milli takıma yetiştirdiği oyuncularla dikkat çekiyor. Kırmızı lacivertlilerin A takım kadrosunda yer alan altyapı futbolcuları her geçen gün gelişim gösterirken Süper Lig ve Avrupa takımlarının radarına giriyor. İzmir temsilcisi, geçmiş yıllarda profesyonel olarak çalıştığı Gökhan Göktürk’ün şirketi Vina Football ile yeni dönemde önemli etkinlikler yapacak. 7-8 Eylül tarihinde Torbalı Metin Oktay Yerleşke'sinde futbolda maç analiz yöntemleri etkinliği olacak. Avrupa’nın şef analizcileri Altınordu'da eğitim verecek. Türk futbolunun tecrübeli antrenörlerinden Hikmet Karaman da katılım gösterecek.

HER YIL 10 TANE ARDA GÜLER BULMALIYIZ

Türk futbolunda altyapılarda sistem kurulması gerektiğini, Arda Güler gibi genç yeteneklerin keşfedilmesinin önemli olduğunu belirten Altınordu'nun Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Ben çocukları yetiştirip 17 yaşında onları A Takıma kazandırmaya çalışıyorum. Ben çocukların gelişiminde 18 yaşına kadar varım. Sonrasında yokum. Nasıl alt yapılarda sorun varsa yukarılarda da büyük sorunlar var. Bu sorunların içinde yaşayan ve bilenler olarak Gökhan Göktürk’ün ‘Altınordu Football Days’ yapma isteğini kabul ettim. İstediği gibi organizasyonlar yapabileceğini kendisine söyledim. Bizim ülkemizde öyle sistemler kurmalıyız ki her yıl 10 tane Arda Güler bulmalıyız. Benim kendi motivasyonum ve misyonum bu yönde. Gökhan’ın da bizim felsefemizi tamamlayan şeyler ortaya koyması beni mutlu etti. Kendisi rahat rahat sportif direktör olup takımları yönetmek varken böylesine bir işe girişti. Benim aklıma gelmeyen şeyleri yapmak istiyor. Altınordu’nun tüm tesislerini ona açtık. Etkinlikler organizasyonlar sorumlusu olarak başımızda olacak” diye konuştu.

ÇAĞLAR VE CENGİZ'İ TÜRK FUTBOLUNA ARMAĞAN ETTİK

Altınordu’nun Avrupa ve Türk futboluna sayısız futbolcular kazandırdığını ve kazandırmaya devam ettiğini kaydeden Özkan, “Çağlar ve Cengiz’i Türk ve Avrupa futboluna armağan ettik.İkisi de büyük kulüplerde oynadılar. Keşke Türkiye’ye dönmeselerdi. Benim hayalim Altınordu’dan çıktıktan sonra Avrupa’ya gönderdiğimiz oyuncularımız son sezonlarında bedel almadan bizde bir yıl oynayıp kariyerini tamamlasa. Biz bunu geçmişte Hasan Kabze ile gerçekleştirmiştik. 10 yaşında aldığın çocuğun futbolculu olup kariyerini yetiştiği kulüpte tamamlaması ne güzel bir şey olurdu diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

GÖKHAN GÖKTÜRK: BÜYÜK TURNUVALAR YAPACAĞIZ

Altınordu ile büyük turnuvalara imza atacaklarını söyleyen Vina Football yöneticisi Gökhan Göktürk, “Başkanımız ile U12 İzmir Cup ’ı organize etmiştik. O yıllarda Türkiye’de turnuva kültürü dahi yoktu. Altınordu organizasyonu altında yine büyük turnuvalar yapacağız. Nisan ayında PSG, Manchester City ve Bayern Münih Takımlarının katılacağı bir turnuvamız olacak. “Altınordu Football Days” ile büyük işler yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.