Amerikalı Tarzan Manisa'da

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Manisa Basket, NBA’de Toronto Raptors forması giyen Amerikalı Javon Freeman-Liberty’i transfer etti

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 15:37
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Amerikalı Tarzan Manisa'da

Avrupa'nın en prestijli liglerinden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin başlamasına kısa bir süre kaldı. Bütün takımlar hazırlıklarına devam ederken transferde hareketli günler yaşıyor. 2024-2025 sezonunda yeni yönetim, yeni yapılanma ile ses getiren Manisa Basket, yaptığı transferlerle dikkat çekiyor. Kulüp tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları’nda oynama hakkını geçen sezon elde eden Manisa, bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Tarzanlar, NBA'den Saben Lee'yi transfer ettikten sonra ikinci NBA oyuncusu Javon Freeman-Liberty’i kadrosuna dahil etti.

basketbol

ÜST DÜZEY SAHA GÖRÜŞÜ

Bomba transferler sonucunda taraftarlarını heyecanlandıran Manisa temsilcisi, bu sezon hem Avrupa'da hem de Türkiye'de üst sıraları hedefliyor. 1,80 m boyundaki oyun kurucu, oyun bilgisi ve üst düzey saha görüşüyle bilinirken skorer kimliğiyle göz kamaştırıyor. Amerikalı basketbolcunun bu sezon Manisa formasıyla takımına liderlik yapması bekleniyor. Baş antrenör Ozan Bulkaz’ın oyun sistemini uyum sağlayabilecek potansiyelde olan oyuncunun performansı merak ediliyor.

nba

NBA’DEN TAKVİYE

NBA’de son olarak Toronto Raptors forması giyen ABD’li skorer Javon Freeman-Liberty, Manisa'ya geldi. Sağlık kontrollerinden sonra başarılı sporcu takım antrenmanlarına başlayacak. 2022 yılında profesyonel basketbola başlayan skorer oyun kurucu NBA G-League ekibi Windy City Bulls ile geçirdiği bir sezonun ardından Toronto Raptors ile çift yönlü kontrat imzaladı. 2023-2024 sezonunda NBA’de Raptors formasıyla toplam 22 maça çıktı. Freeman-Liberty, maç başına 7 sayı, 3.2 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları ile mücadele etti. Raptors’ın G-League takımı Raptors 905’le ise toplam 26 maça çıkan genç oyuncu; 24.2 sayı, 6.8 ribaund ve 4.3 asist ortalamaları ile oynadı. Ozan Bulkaz yönetiminde hazırlıklarına devam eden Manisa Basket, bu sezon iddialı kadrosuyla zirveye oynuyor.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.