Antony kimdir? Antony olayı ne?

Premier Lig devi Manchester United'ın, 2000 doğumlu Brezilyalı yıldızı Antony'nin kiralık transferine onay vereceği kaydedildi. Beşiktaş'ın Manchester United forması giyen Antony ile ilgilendiği öne sürüldü. Bu haberle gündeme gelen Antony hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki Antony kimdir? Antony olayı ne? Detaylar haberimizde....

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 17:24
Kaynak: HABER MERKEZİ
Antony kimdir? Antony olayı ne?

Giovanni van Bronckhorst'un teknik direktörlüğündeki Beşiktaş, transfer çalışmalarını yeniden hızlandırdı. Siyah-beyazlıların, Angel Di Maria'dan olumsuz yanıt almasının ardından Manchester United'ın Brezilyalı yıldızı Antony'nin peşine düştüğü iddia ediliyor. Antony'nin Beşiktaş'ın radarında olması, futbolseverler arasında merak uyandırdı.Bu haberle gündeme gelen Antony hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki Antony kimdir? Antony olayı ne? Detaylar haberimizde....

antony

Antony kimdir?

Antony Matheus dos Santos, kısaca Antony, 24 Şubat 2000 doğumlu Brezilyalı futbolcu, sağ kanatta görev yapıyor ve şu an Premier League'de Manchester United forması giyiyor. Futbola São Paulo'nun uzak favelasında başlayan Antony, küçük yaşlardan itibaren futsal ve sokak futbolunu birleştirerek yeteneklerini geliştirdi. Portekiz asıllı bu genç yetenek, São Paulo'nun alt yaş gruplarında büyük başarılar elde ederek dikkatleri üzerine çekti.

Kariyerine Grêmio Osasco'da başlayan Antony, 2018'de São Paulo'ya geçiş yaptı ve Japonya'daki J League Challenge Kupası'nda turnuvanın en iyi oyuncusu oldu. 2019'da São Paulo Junior Futbol Kupası'nı kazandıktan sonra, Ajax ile 2020'de beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Hollanda'da geçirdiği ilk sezonunda, tüm kulvarlarda 46 maça çıkarak 11 gol ve 10 asistle önemli bir performans sergiledi.

Antony'nin yıldızı, 2022'de Manchester United'a transferiyle daha da parladı. 95 milyon Euro gibi rekor bir bedelle transfer olan Antony, Premier League'deki ilk maçında Arsenal'a karşı gol atarak dikkatleri çekti. Manchester City ve Everton gibi rakiplere karşı da goller kaydeden Antony, takımının önemli bir parçası oldu. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi play-off'unda Barcelona'ya karşı galibiyet golünü atarak büyük bir başarıya imza attı.

Milli takım kariyerinde ise Antony, Brezilya U-23 kadrosunda Toulon Turnuvası ve 2020 Yaz Olimpiyatları'nda dikkat çekti. Brezilya A Milli Takımı ile de 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yer aldı.

Son dönemde Antony'nin adı, Beşiktaş'ın transfer listesine girmesiyle tekrar gündeme geldi. Ancak, futbolcunun son olayları ve yaşadığı sorunlar, kariyerindeki bu heyecan verici dönemi gölgede bırakabilir.

antony

Antony olayı ne?

Brezilya basını, Manchester United'ın yıldız futbolcusu Antony'nin eski kız arkadaşı Gabriela Cavallin'e 15 Ocak'ta Manchester'daki bir otel odasında fiziksel saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Manchester ve São Paulo emniyetleri, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Brezilya Futbol Federasyonu, iddiaların kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Brezilya Futbol Federasyonu Antony'yi milli takım kadrosundan çıkardığını duyurdu.

Antony, sosyal medyada suçlamaları reddederek suçsuz olduğunu ve ortaya çıkan kanıtların bunu doğrulayacağını belirtti.

Geçtiğimiz sezon Manchester United'da 47 maçta 10 gol ve 5 asistle dikkat çeken Antony'nin bu durumu, futbol dünyasında büyük bir tartışma yarattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.